Pár éve Olaszországba mentem üzleti útra, és az egyik lány, aki velünk jött, akkor látott életében először tengert. Szlovén barátainknak az egész koncert, az előkészületektől, a lebonyolításig ehhez hasonló élmény lehetett. Az első találkozásunkra több órás csúszással érkeztünk Horvátországból, de nem szegte kedvüket, megvártak, majd hosszasan átbeszéltük a lehetőségeket.

Összefoglaló videó a ljubljanai Roadshow-ról

A Roadshow kapcsán ismerték meg jobban egymást a pünkösdi és a katolikus dicsőítők, mely aztán abban csúcsosodott ki, hogy pár hónap múlva fuzionált két együttesük. A helyi szervezők folyamatosan ott voltak, kérdeztek, figyeltek, és mindenben azonnal a segítségünkre voltak. Vidám egy csapat, sokat mosolyognak. Ahogy látták, hogy miként áll össze egy ilyen este, rájöttek, hogy ezt ők is össze tudják majd hozni a későbbiekben.

A szeretetük és a lelkesedésük visszahatott ránk is. Rájöttünk, hogy nagy érték a hívők egymás iránti tisztelete és megbecsülése. Mindannyiunknak lehet valamije, ami egy másik embertársunknak különleges. Ha te jól tudsz figyelni beszélgetőtársadra, akkor az annak óriási élmény lehet, és sokat jelenthet neki. Ugyanígy a felekezetköziség, a különböző közösségek és vezetőik közötti baráti kapcsolat, ami az Ez az a nap!-nál természetes, élénkítő hatással volt szlovén barátainkra. Egyikük hónapok múlva is azt írta, hogy még mindig az akkori beszélgetések mozognak benne.

A Svetnik és a CheckPoint közösen a színpadon

Mi nemcsak magunkat képviseljük ilyenkor, hanem azt a sok-sokezer keresztényt, aki a többiekkel közösen, szívesen dicsőíti Jézust – immár hazánkon túl, egész Közép-Európából is. Maga a koncert pedig méltó volt ehhez a kiemelt várakozáshoz, mert nagyon jó hangulatú volt.

Szlovén barátaink rendkívül lelkesek és közösségi szervezésben is kimagaslóan jók. Egy alkalommal például 300-an mentek el egy lengyelországi rendezvényre. Beindultak a stadion híre hallatán is, kértek is sok jegyet. Reméljük, lesz módjuk jönni július 24-én. Rajtuk nem fog múlni, ők jönnek sokan, ha lehet.

Ljubljana Roadshow
Az első nagyobb keresztény koncert volt Szlovéniában