A szlovén Katoliška mladina videója az estéről

Az egész akkor kezdődött, amikor közösségünk néhány tagja ellátogatott a szlovákiai Godzone egyik rendezvényére. Ott hallották, ahogy László Viktor mindenkit invitál a magyarországi stadionos dicsőítésre, s nem sokkal visszatérésük után eldöntöttük, hogy buszokat szervezünk Budapestre. A részletek megbeszélése érdekében felvettük a kapcsolatot a szervezőkkel, s legnagyobb meglepetésünkre kiderült, hogy a nagy eseményre való készülődésképpen felmerült bennük egy Szlovéniában tartandó koncert ötlete is. Alig telt el néhány nap, s máris személyesen találkoztunk egy késő esti időpontban egy maribori hotelben, ahol megbeszéltük, hogy együtt fogunk működni ennek az elképzelésnek a megvalósítása érdekében. Nagyon gyorsan történtek az események, s hisszük, hogy a Szentlélek munkája volt ez az egész!

Többünknek megadatott a lehetőség, hogy megtapasztaljuk mi zajlik ilyenkor a színfalak mögött. Nem vettünk részt még ilyen szervezésben, s csodálatos volt látni, ahogy összeállnak a dolgok! Viktor és az egész csapata nem csak beszélnek a látásukról, hanem valóban megélik azt. Érezni lehetett Krisztus iránt való szeretetüket, s a vágyukat, hogy egyesítsék Európát Isten imádatában. Nagyszerű emberek!

Dicsőítés Ljubljanában

Tina, aki a közönség soraiban élte át ezt az estét, az alábbiakban foglalta össze élményeit:

Sokan összegyűltünk. Szavak forgatagában, izgatott kiáltások, baráti kérdések és felszabadult nevetések között megpróbáltam lecsendesíteni a szívem. Tudtam, hogy a következő órák Jézussal való találkozást fognak adni. Mit hozok önmagamból ebbe a koncertterembe? Mit akarok felajánlani neki? A tömegben állok néhány méterre a színpadtól és meghallom az első akkordokat. Behunyom a szemem és hallom a „Light of the World”-öt. Libabőrös leszek, amikor mindenki elkezd énekelni és az ő hangjuk hamarosan az én dalommá is válik. Előveszem a fényképezőgépem és lelkesen dokumentálom a történteket. Kezek emelkednek a magasba, s ezzel párhuzamosan szívek is felkiáltanak az égbe.

Színes fények, társak jelenléte, füst a színpad körül, a szomszédjaink hangja, csukott szemek, az arcodról lefolyó könnyek. Hangos basszus, melyet érzel a testedben rezonálni; erőteljes dalszövegek, melyek visszhangoznak a lelkedben. Ezek azok a pillanatok, melyeket akkor tapasztalsz meg, amikor az ő békéje, az ő jósága és a szabadság, amit csak ő adhat tölt el. Ezt jelenti megtapasztalni Istent. Ez egy olyan momentum, ami eláraszt, és ahol semmi más nem lehet, csak végtelen dicsőítés. Azért jöttünk, hogy átformálva térjünk haza. Az utolsó percek tele voltak csodával, alázattal és hálával. Mit csináltunk, hogy megérdemeljük ezt? Mit tettem én személyesen, hogy rászolgáljak erre? Szinte hihetetlennek tűnik, hogy Ljubljanában dicsőítünk, hogy mindez itt történik. De Istennel a lehetetlennek tűnő dolgok valósággá válnak. Köszönöm, köszönöm, köszönöm…

Alig várjuk, hogy 2021-ben dicsőíthessünk Budapesten. Izgatottan tekintünk előre, hogy Európa nemzeteivel együtt közösen imádkozzunk országainkért. Tudjuk, hogy csodálatos és egyedülálló élmény lesz. Emlékeztetni fog bennünket arra, hogy nem egyedül követjük őt. Reményteljesen várjuk azt a napot, hogy egy ilyen különleges módon találkozhassunk Jézussal!

Magdalena Rode