Kikből tevődött össze a Mozdulj! Szekszárd segítőcsoport?

Tavaly a pandémia kezdetén nagyon sok segítőkész, a közösségért és az egészségügyi dolgozókért tenni akaró civilekkel, cégekkel találkoztunk. A helyiek tenni akarása, önzetlensége példaértékű volt. Ezeket a segítőket próbáltam meg most újra összefogni.

Milyen formában mutatkozik meg a segítség? Milyen felajánlások érkeznek?

Tulajdonképpen mindenki a maga módján próbál segíteni. Élelmiszerrel, süteménnyel, üdítővel. Kaptunk felajánlást gyerekek korrepetálására, gyermek felügyeletre. Vannak csoportok, közösségek, akik imádsággal, lelki segítségnyújtással próbálnak segíteni.

Hogyan fogadják a dolgozók a kedvességeket?

Szavakkal és szavak nélkül is kifejezik hálájukat. Szívszorítóan jó érzés, amikor a fáradt kezek átveszik azt a pár tálca süteményt, pár doboz üdítőt, vagy imakártyát, amit a közösség ad össze. Úgy gondolom, hogy ennek természetesnek kellene lennie. A segítségnyújtás kölcsönös. Mi is kapunk tőlük nem is keveset.

Sikerült valahogyan áldottabbá tenni az egészségügyi dolgozók húsvétját?

Húsvétkor szerettük volna az ünnepet becsempészni a szekszárdi kórház és a mentőállomás falai közé. Így került az asztalokra sonka, kalács, torma, sütemény és különböző rostos üdítők.

Hogyan látjátok a jövőt? Vannak hosszabb távú célkitűzéseitek?

Sajnos az egy éve tartó pandémiás helyzet kifullasztotta az embereket. Lelkileg és anyagilag is. Nem titkolom, hogy egyre nehezebb a megmozgatásuk. Nagyon szeretnénk a nyár folyamán egy ökumenikus zarándoklatot szervezni Bátára, ahol közös imádsággal hálát adhatunk az egészségügyi dolgozókért.


A Mozdulj! ima- és segítőcsoportok már országszerte több tucat helyen alakultak meg. Látogass el a http://mozdulj.ezazanap.hu/ weboldalra és csatlakozz te is a helyi csapatodhoz, vagy ha még nálatok nem alakult ilyen, akkor jelentkezz regionális összekötőnek!