Egy gyülekezetben egyszer egy illető megkereste a vezetőket, hogy szeretne a hajléktalanoknak segíteni a közösség keretein belül. Közölték vele, hogy ez a tevékenység nincs benne a gyülekezet küldetésében, de a városban több olyan csapat is van, akik ezzel foglalkoznak, és ha úgy érzi, hogy ez a teendője, akkor nyugodtan keresse fel valamelyiket, és segítsen a rászorulókon. Ez nem érzéketlenség volt a részükről, hanem fegyelmezettség, mert nem szerették volna, ha a fő megbízatásuktól bármi is elvonná őket.

Az Ez az a nap! 22 év után eljutott pályájának a csúcsára azzal, hogy megszervezte júliusban a Puskás stadiont. Ha úgy vesszük, akkor ez volt a legmagasabb hegycsúcs, melyre feljutott. Ám lehetséges, hogy ez nem egy csúcs, hanem fennsík. Aztán, ahogy megyünk tovább, újabb hegyek magaslanak, amelyekre feljutva újabb fennsíkok következhetnek. Ide illik egy Ige:

“Erőről erőre jutnak, míg megjelennek Isten előtt a Sionon.” (Zsoltár 84,7).

Akik aktívak, azoknak mindig lesz teendője, és ha tudják, mi a dolguk, akkor abból szép eredmények születhetnek.

Az Ez az a nap!-nak adatott, hogy hívja össze a legkülönfélébb felekezetek, gyülekezetek keresztényeit, hogy közösen imádjuk Jézust. És az a tapasztalat, hogy a hívők szívesen jönnek. Ezért akár messziről is útra kel Jézusnak sok-sok tanítványa, hiszen Őt dicsőíteni az egyik legszebb dolog. Összegyűjteni a Krisztus testéhez tartozókat.

Az az érdekes, hogy ez az országhatárokon kívül is működik. Mert amikor a stadiont előkészítő Roadshow keretében Ungváron illetve Ljubljanában szervezett egy koncertet, akkor mindkét helyen az volt az ottani legnagyobb méretű, ilyen jellegű esemény.

Néha onnan veszed észre a küldetésedet, hogy milyen áldások kísérik azt.

Egyszer például egy illető úgy érezte, hogy neki hirdetnie kellene az evangéliumot. Az első alkalommal, amikor Krisztus melletti döntésre hívta a megjelenteket, akkor egy felnőtt jelentkezett, és 6-7 gyerek. Aztán egy idő múlva rájött, hogy ő gyerekevangélista, vagyis azt, amit ő mond, a Szentlélek a gyerekek felé teszi hatásossá.

Ennek megfelelően az Ez az a nap! is teszi a dolgát, és ha a feltételek úgy alakulnak, akkor újra és újra összehívja a hívőket dicsőíteni. Legyen az itthon vagy külföldön, kisebb vagy nagyobb létesítményben, a lényeg a készség, a megbízatás teljesítésére.

Az egésznek a közepe viszont mindig ugyanaz marad: Jézus kapjon minden dicsőséget.

“Nagy szóval ezt mondván: Méltó a megöletett Bárány, hogy vegyen erőt és gazdagságot és bölcseséget és hatalmasságot és tisztességet és dicsőséget és áldást.” (Jelenések 5,12)