The Sign - Mi fedeztük fel Amerikát
The Sign – Mi fedeztük fel Amerikát

Megjelent a The Sign legújabb nagylemeze, a “Mi fedeztük fel Amerikát”. A korongon helyet kapott számokra jellemző a zenekartól már megszokott életigenlő szövegvilág, azonban komolyabb társadalomkritikákat sem félnek megfogalmazni kiadványaikban a srácok. Zeneileg a lemezen visszaköszön a ’80-as évek, az indie pop valamint alternatív rock, ezek ötvözete pedig igazán fülbemászó, pörgős dalokat eredményezett.

A csapat tagjai a vasárnap.hu-nak adott interjúban beszéltek hitükről, a kereszténység és a zene kapcsolatáról:

Nem direkt szándékunk a bizonyságtétel Istenről. Szeretjük a zenét, és ha közben megvallhatjuk a hitünket, nem fogunk meghátrálni a feladattól.

Aki keresztény, a dalokon keresztül megérzi, hogy hoppá, itt valami többről van szó, ami Istenre mutat. Aki pedig nem keresztény, ha figyelmes, az is felfedez más rétegeket, amely számára gondolatokat vet fel, megválaszolandó, emberi kérdéseket. Nem tudjuk letagadni – és nem is szándékozunk elrejteni –, hogy merítünk valahonnan. Ezt biztosan megérzi a közönségünk is.

A lemez egyik húzódala az „Ez a perc” című szám. Czinke Máté a Magneotonnak elmondta, hogy ez számára egy nagyon fontos dal, mert mindig, minden esetben aktuális. “A felvétel tulajdonképpen azt üzeni, hogy „Ébresztő! Ez a perc most, ez az élet!”. Ideje, hogy vegyünk egy mély levegőt és úgy örüljünk minden egyes pillanatnak, mint amikor gyerekek voltunk, szálljunk ki a mókuskerékből és lássuk másként a minket körülvevő világot” – fejtette ki az énekes-dalszerző.

A miskolci származású, fiatal zenészekből álló The Sign 2012-ben alakult. Czinke Dani és Máté testvérek, Török Danival gyerekkori barátok, hozzájuk csatlakozott Kollár Ábel és Szentpétery Mózes. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat, profin zenélnek, és rendszeresen megfordulnak országszerte a klubok és fesztiválok színpadain. Turnéztak már a Margaret Island-del és a Honeybeast-tel is. A srácok szerethető karakterük mellett egyedi zenei világukkal veszik le a lábáról a közönséget. Első felvételük 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét, 2019-ben pedig a „Tékozló” című számuk vívta ki a legjobb dalnak járó elismerést a keresztény zenei Szikra-díjátadón.