A LION inspiráló utazásra viszi a hallgatókat, és olyan dalokat kínál, amelyek a gyülekezetbe, a mindennapi dicsőítésre és a személyes elmélkedésre egyaránt alkalmasak. Eddigi 14. projektjük létrehozásakor az Elevation Worship teljesen új palettával közelítette meg az album elkészítésének folyamatát. “Nem úgy írtuk vagy vettük fel, mint bármelyik eddigi albumunkat” – vallotta be Brown. “Nem úgy kezdtünk el írni, hogy egy bizonyos albumot vagy végcélt tartottunk szem előtt. Egyszerűen csak elkezdtünk dalokat alkotni és rögzíteni az év során, és végül ott találtuk magunkat ezzel a dalgyűjteménnyel, amit nagyon megszerettünk.”

Elevation Worship - LION

Az album borítója egy szelíd és szeplőtelen bárányt mutat, az album címe pedig Krisztus áldozatába enged bepillantást. “Van egy szöveg a ‘LION’ című dalban, ami így szól: ‘Mint egy bárány, úgy szenvedtél, de az Oroszlán felkelt'” – mondta el Chris Brown, az Elevation Worship dicsőítésvezetője és egyik fő dalszerzője. “A legvadabb fordulatban Jézus egyszer és mindenkorra legyőzi a halált, de ahelyett, hogy ezt egy erőszakos hatalomátvétellel tenné, keresztre feszítéssel győzedelmeskedik. Az Oroszlán úgy hódít, hogy áldozati bárányként szenved.”

A LION az Elevation Worshipet a művészet egy bátor, eddig ismeretlen fejezetébe vezeti be. Nem csak egy olyan kollektíva, amely képes olyan lendületes balladákat kínálni, amelyek a rádiós slágerlisták csúcsára törnek; de abban is jártasak, hogy az egyéni áhítat csendes pillanataira szánt dalokat írjanak, és mindez egyszerűen annak a túlcsordulása, ami már most is történik a gyülekezeti családjuk szívében. “Minden, amit teszünk, elsősorban abból fakad, hogy az Elevation Churchből származó dicsőítés kifejeződései vagyunk. Más szóval, Elevation Church nélkül nincs Elevation Worship”.