Sokan közületek, akik ezt a lemezajánlót olvassátok gyülekezetben nőttetek fel. Emlékeztek azokra a régi szép időkre, amikor vasárnap reggelente anyával és apával autóztatok, és minden héten ugyanabban a padban ültetek? Hallgattátok a régi orgonát vagy akusztikus gitárt, miközben énekeltétek az énekeskönyvből a régi himnuszokat. Ilyenek emlékek az ifjúsági csoportos kirándulások, missziós utak is és a végtelen mennyiségű játék, amit az ifiket feldobták. Ezek a fiatalkori emlékek és az, ahogyan Isten használta azokat az embereket, akik segítettek ezeket létrehozni, fontos szerepet játszottak abban, hogy ki vagy ma. Ez az ötlet és téma ösztönözte az Elevationt és a Maverick Cityt arra, hogy egyesítsék erőiket és kiadják az Old Church Basementet.

Old Church Basement (by Elevation Worship & Maverick City Music)
levation Worship & Maverick City Music – Old Church Basement

A tizenhárom dalt tartalmazó nagylemezen mindkét kollektíva legjobb dicsőítő vezetői szerepelnek, köztük Brandon Lake, Tiffany Hudson, Chris Brown és Dante Bowe, hogy csak néhányat említsünk. Az album egyben erőteljes emlékeztető is arra, hogy az őszinte imádatnak semmi köze a hangfal méretéhez vagy ahhoz, hogy mennyire új az épület, hanem ahhoz, hogy milyen fontosnak tartjuk, hogy naponta imádjuk Istenünket lélekben és igazságban.

A dalok közül a címadó dal az, amely inkább történetmesélő dal, mint dicsőítő jellegű lenne, ahogy Dante Brown feleleveníti az Istent dicsőítő gyermekkorának emlékeit és az ificsoportos élményeket egy régi, koszos templomi pincében. Az egyszerű zongora-hangszerelés és az ő harsány gospel hangja segít abban, hogy ha a szívünk valóban Jézusra összpontosít, és életünkkel dicsőítjük Őt, akkor nem számít neki a módszer, a stílus vagy a helyszín. A dal okosan van megírva, mivel a régi himnuszok részleteit használja, miközben minden sort azzal fejez be, hogy “ez csak egy új dallam része”.

Hasonló tematika mentén halad Brandon Lake “Talking to Jesus” című dala, amely arról szól, hogy Isten az idősebb felnőttek befolyását használja fel hitünk formálására, és hogy Isten arra hív bennünket szülőként és befolyásos felnőttként, hogy tanítsuk a következő generációt a Jézussal való kapcsolatra.

Az Old Church Basement egy remek album. Nagyszerű a következetes téma, a kreatív dalszerkezet és dalszerzés az egész albumon keresztül. A műfajok és a különböző hangok keveredése végig fent tartja az érdeklődést. Sok nagyszerű dal található a lemezen számodra és a gyülekezetednek. Szép munka Elevation és Maverick City!

Forrás: Worship Musician