A Billboardnak adott exkluzív beszélgetésében Wickham így nyilatkozott: “Amikor elkezdtem írni ezt a lemezt, úgy éreztem, hogy olyan dalokat kell írnom, amelyek frissnek tűnnek, de a lényegükben visszatérnek az alapokhoz, hogy kik vagyunk Isten számára, és ki Ő nekünk!”

“Olyan sokan keresik az igazságot, a célt, a reményt, a beteljesülést, a békét és a gyógyulást” – mondta Wickham az I Believe ihletéséről. “Én mindezeket és még többet is találtam Jézus Krisztus személyében. Úgy gondolom, a világ kétségbeesetten várja, hogy reménységgel, örömmel, szeretettel és bizalommal teli emberek meséljenek arról, hogyan mentette meg és változtatta meg az életüket Jézus. Arról, hogy Ő a legjobb dolog, amit valaha is találtak, és Ő lesz a legjobb dolog, amit bárki valaha is találni fog. Soha nem fektettem még ennyi időt, erőfeszítést és imát egy projektbe, és nagyon izgatott vagyok, hogy elkészült és megoszthatom veletek!”

“A The Jesus Way a szívemhez az egyik legközelebb álló dal, amit valaha is írtam. Nagyon mély hatással volt az életemre. Számomra ez a dal egy megvallás arról, hogy mit akarok képviselni és kit követek” – mondta el Wickham. “Annyira lelkes vagyok, hogy ezt a dalt az egyházzal együtt énekelhetem!”

“A This Is Our God szintén az egyik kedvenc dalom az albumról. Ez a mű egy nyilatkozat arról, hogy ki Jézus és mit tett értünk. Hittel, reménnyel és igazsággal vannak tele a sorai” – mondta Wickham a kislemezként már tavasszal megjelent dalról, amely a slágerlisták csúcsára került. “Hihetetlen volt hallani, ahogy az egyház felemelte és énekelte az elmúlt hónapokban. Köszönöm mindenkinek, aki meghallgatta, énekelte és megosztotta ezt a dalt!”