Chris and Jodi egy kanadai házaspár, akik együtt zenélnek, és mint mondják, olyan táncolható dalokat írnak. Egy éve megírtak egy éneket: I’m Not Lucky, I’m Blessed (Áldott vagyok, nem pedig szerencsés) címmel, és rá pár napra egy áradás elvitte szinte mindenüket. Egy interjúban Jodi elmondta, hogy mennyire váratlanul érte őket, de biztosan sokan vannak, akik elvesztettek valamit vagy valakit.

Mint kereszténynek, szabad szomorúnak lennem, s ez nem azt jelenti, hogy kevés a hitem? Mi van, ha dühös vagyok vagy depressziós a történtek miatt? Ő pont az érzelmileg legmélyebb pontján élt át egy találkozást Istennel. Áldottnak lenni azt jelenti, hogy mész a neked kirendelt utadon, és ott megtart téged az Úr, bármilyen helyzetbe is kerülsz. Áldott vagy akkor is, amikor sírsz, mert gyászodat örömre fordítja. Minderről olvasunk az Írásban, de azért ez nem egy népszerű üzenet. De most ez az ő – korántsem tökéletes – életüknek az üzenete. És hogy áldott vagy önmagadban, mégha nincs is ez vagy az, ami a másiknak, vagy nem vitted annyira – te önmagadban vagy áldott, mivel Istenhez tartozol. Amikor pedig az árvíz után először színpadra álltak, akkor úgy érezték, hogy méltatlanok énekelni, de az Úr jelzett, hogy pont fordítva van: most lettek igazán hitelessé. Íme a dal, ahol a videó nem a felhőtlen vidámságról szól, hanem mutatja a bajt, majd a helyreállást is.

A vírus miatt másfél évig nem játszhattak közönség előtt, de azért minden szerdán közvetítettek egy dicsőítést az otthonukból. Nem találkozhattak Kanadában élő rokonaikkal sem, de valahogy vidámak tudtak maradni. Az árvíz pedig az egész utcát érintette, és utána mindenki segített mindenkinek. Mert nemcsak arról van szó, hogy baj érte a házadat, hanem ez a te otthonod, és romba dől az, amit addig kialakítottál. És minden ház embereket jelent, akik ott élnek, és most baj éri őket. Amikor olvasol egy ilyen természeti csapásról, vagy látod a tévében, akkor az olyan távoli, de amikor nálad üt be, akkor alig hiszed el, hogy ez veled, meg a szomszédaiddal történik meg. Aztán kisírták magunkat, és szép lassan, egy év alatt nagyjából normalizálódtak az állapotok. De ez az időszak belekerült az énekeikbe, és a koncertjeik is mások azóta. Mindez, amin átmentek pedig türelmesebbé tette őket. El kellett adniuk a buszukat, s több minden mást is, hogy meg tudjanak élni.

Ám ebben az időszakban sokan átélték ugyanezeket, s a közösségi médiában láthatták, hogy mások is ezeken mennek át. Mintha mindenki ugyanabba a csónakba került volna, ugyanabba a sodrásba. Mert a hívő élet nem egy gondtalan nyaralás, és a Biblia sem így festi le. Veszítsd el az életedet, hogy megnyerhesd – ami könnyű olvasva, de ha te kerülsz sorra, akkor már nehezebb. És ez az igazi bizonyságtétel, vagyis bizonyság tétele arról, hogy Isten hűséges. Erre gondolva, a nehéz hetek során is meg voltak győződve arról, hogy megerősödve fognak kijönni ebből az időszakból.

Ez pedig azért lehetséges, mert komolyan gondolják azt, ami címet egy daluknak adtak: King of My Heart (A szívem királya).

King of My Heart (A szívem királya)

Forrás: CCM Magazine