Jason Roy, a Building 429 énekese késő este ment fel a lépcsőn, és hallotta, hogy 14 éves lánya, Haven valami új dallamot játszik a zongorán, és énekel hozzá. “Different… why can’t they see it’s hard to be so different” (Különbözni mástól… miért nem látják, hogy fárasztó különbözni a másiktól) – ezt énekelte.

Roy így számolt be a dal keletkezéséről:

Egyszerű mondat, de mozdulatlanná dermedtem a hallatán. Itt van az én 14 éves lányom, aki olyasvalamit fogalmaz meg, ami már bennem is rengetegszer mozgott. Egyből nekiláttunk dolgozni a dalon. Amikor írtuk a szöveget, arról beszélgettünk, hogy Isten mennyire szereti a sokféleséget. Kedveli a változatosságot, és attól olyan csodálatos a világ, hogy minden kis része más, mint a többi. Az is egy ajándék, hogy mi különbözünk másoktól. Talán vállalnunk kellene azt, akik valójában vagyunk. A sérüléseink is olyanok, melyek nem véletlenül történtek, ezért azokat sem kellene elrejtenünk. A szöveg további részében próbáltam bátorítani őt: “Stand your ground, don’t back down, and you’ll be proud of who you’ll become, daring to fail, willing to fall… but sweetheart, don’t ever run from who you are.” (Tarts ki, ne hátrálj, és majd büszke leszel arra, akivé lettél…de lányom, azt mindig vállald el, aki vagy).

Building 429 – Different

Az együttesnek megvan az a különleges képessége, hogy olyan témákat fogalmazzanak meg, melyek sokakat foglalkoztatnak.

Ilyen énekük a Fear No More (Nincs többé félelem) is, amit mindannyiunknak sokszor kell hallanunk. Azt mondják, ez a legtöbbször használt felszólítás a Bibliában, a “ne félj!”.

Ne félj – a Building 429 előadásában