A tizenkét kelta gyökerű dallal Llewellyn az életet vizsgálja az őszinteség és a kíváncsiság nyers lencséjén keresztül. “Isten szeretni fog, ha őszinte vagy? Hűséges marad-e, ha te hűtlen vagy? Ezeket a kérdéseket tettem fel magamnak, amikor ezt az albumot írtam. Az életem egy olyan időszakából származik, amely mélyen tele volt küzdelemmel… amikor a fiam olyan orvosi diagnózist kapott, amely örökre megváltoztatta az életünket, mint család, és örökre megváltoztatta a hitemet. És ez az, amiről szól – ez a küzdelmes hit soundtrackje.”

“Ez az album a naplóm, ahogy hangosan felolvasom nektek a gondolataimat – szűrő nélkül. Tele van reménnyel és kétségekkel, sértett érzésekkel és konfliktusokkal, de végül mégis hittel. Nem egy csillogó, szárnyaló hit, hanem a nehézségek által megviselt, kipróbált és tartós. Remélem, hogy az érzéseim őszinte kitárásával nektek is bátorítást adhatok, hogy feltehessétek a saját merész kérdéseiteket. Az én történetem, és azt hiszem, a Biblia története is azt mutatja, hogy az egyetlen hit, amiért érdemes hinni, az az, amikor vállaljuk az őszinteség kockázatát.”

A Honest című dal a Márk 9:24-ben található történetet használja fel, ahol a megszállott fiú síró apja térdre borul, és azt mondja Jézusnak: “Hiszek, segíts a hitetlenségemen”. Ez az őszinteség paradox pillanata, amely az apa szeretetéből fakad a szabadulásra szoruló fia iránt. Ezek a gondolatok mélyre vágnak, mert amikor belenézünk szívünk legsötétebb zugaiba, és látjuk minden hibánkat és kételyünket, nehéz elképzelni, hogyan szerethetne minket bárki is. De Isten meghív bennünket kegyelmébe és irgalmába. Még akkor is, amikor mi irgalmatlanok vagyunk önmagunkkal szemben. Isten a kegyelem által kiterjeszti irgalmát, mint a mindent elsöprő szeretet aktusát, hitetlenségünk pillanatai ellenére.

Isten az őszinteségünket akarja, az egész énünket, jót és rosszat, sérültet és sértetlent, hitünket és hitetlenségünket. Az Honest egy ima, amely segít nekünk elindulni ezen az úton.