Hillsong United várva várt, 15 számot tartalmazó új albumát a kaliforniai Orange County és az ausztráliai Sydney között vették fel, és tartalmazza a korábban megjelent “Know You Will”, “Sure Thing” és “On Repeat” című dalokat, amelyek eddig együttesen több mint 50 millió globális streamelést értek el. Az új albumot megelőlegezve a UNITED a hónap elején bemutatott néhány újabb dalt a válogatásról, köztük a “Blown Away”-t, a “God Song”-ot és a “Show Me Your Heart”-ot.

Az ‘Are We There Yet?’-ről így nyilatkozik Joel Houston, a UNITED gitárosa: “Erősen benne van a mennyország felismerése, újraértelmezése és újrapozícionálása olyan dalokkal, amelyek abból a tudatból születtek, hogy a történetünknek nem ez a része az elsődleges. Van ugyanis egy csodálatos örömünk, ami nem más, mint a mennyország híre. Ez pedig független attól, hogy most milyen emberi tapasztalataink vannak. Olyan reményteli érzés, mint amikor a nap lemegy egy igazán hosszú napon, és izgalom, hogy mit hozhat a holnap, még akkor is, ha a nap még nem kelt fel. Az album utazás a naplemente és a napfelkelte közötti időszakon át. Amit magad mögött hagysz, és amibe most lépsz bele.”

Houston hozzáteszi: “Bárhol is tartunk földi életutunkon, az örökkévalóság előttünk áll, és gyakran azon kaphatjuk magunkat, hogy azon tűnődünk, mikor érünk oda. Az ‘Are We There Yet?’ ennek az életnek a kihívásait, szívfájdalmait és nagyszerűségét, valamint Isten kegyelmének elsöprő csodáját tárja elénk.”