Kim Walker-Smith közössége, a Jesus Culture pont akkor ment át egy nagy megújuláson, amikor a dicsőítő csapat is a legihletettebb időszakába jutott. A kettő persze kölcsönhatásban volt egymással. Olyan intenzitás jelent meg Kimnél, mellyel korábban nem találkoztunk. Szinte belefúrta magát a számokba, és szemmel láthatóan élvezte azokat. Íme a jellegzetes kacagása (5:50-nél), mely többször is hallható énekeiben:

Where You Go I Go (Ahova mész, odamegyek én is)
Radnóti Miklós: Nem tudhatom

Csupa olyan éneket választott, melyet teljes azonosulással tudott énekelni. Kreativitását mutatta az öltözködése, és a hajviselete is. Szerette a változatosságot, színben, formában, stílusban egyaránt – legfőképpen pedig a szabadságot. Amikor énekel, olyan, mintha Latinovits Zoltán szavalna.

A dalok új értelmet kaptak, és vittek bennünket magukkal. Ő hozta be a köztudatba ezt a tragédiából vallomássá nemesedett éneket is:

How He Loves Us (Mennyire szeret bennünket)

Kim aztán férjhez ment, gyermekei születtek, de a lelkesedése ugyanolyan maradt. Fellépett az Ez az a nap!-on, és a tavalyi online stadionos dicsőítésre is küldött egy bensőséges videót:

Kimnek a 2020-as online eseményére küldött videója

Kim közvetlen, vidám és kedves nő, aki nagyon szereti Jézust. Megjelenésével bemutatta, hogy legyél az, akinek Isten kitalált, és élj abban a szabadságban, melyet Ő szán neked.