Sajnos, ismét válik egy ismert házaspár – mindig szomorú hír az ilyen. Ám egyiküknél ez azért verte ki a biztosítékokat, mert nem is olyan régen közölte a nyilvánossággal, hogy a kereszténység felé fordult.

Ezt senkinél nem tudjuk megállapítani, hogy mennyire komoly, de nála a szándék egyértelmű volt. Vad és kócos évek után úgy tűnt, hogy révbe ér az élete, erre tessék, most lett viharos igazán körülötte a víz.

Nem könnyű ismert személynek lenni. Ezrek és milliók követnek, idéznek, figyelnek, véleményt nyilvánítanak, cikiznek vagy oda vannak érted, drukkolnak vagy félreértenek. Ha nincs erkölcsi véleményed, akkor bármit tehetsz, ha három partnered van két év alatt, vagy részegen hánysz a színpad mögött – a te dolgod. Ám abban a pillanatban, amikor kiállsz a Biblia mellett, akkor megváltozik a megítélésed. És ez az a pillanat, amikor egy híresség egyszerre kerül biztonságba és veszélybe. Biztonságba Istennél, és veszélybe a lelkek ellenségétől, aki mint tudjuk: oroszlánként jár körbe, keresve, kit támadjon meg. A zeneipar veszélyes közeg, és messze nem a hívők lelki támogatásáról szól. Rendszertelen életmód, esték, éjszakák, ivás, drogok, alkalmi kapcsolatok, hosszú távollétek a családodtól – megannyi sebezhető felület.

Ha egy híresség Jézus tanítványának vallja magát, annak nem könnyű gyülekezetbe sem járnia. A nép egyszerű gyermekei megnéznék, nem tudnák, hogyan közelítsenek felé, ingyen koncertjegyet kérnének, ajnároznák vagy kihasználnák őket. Pedig ők is vágynak arra, hogy egyszerű emberként kezeljék őket, mint ahogy azok is. Csak sokan tudnak róluk. De amúgy olyanok, mint mi, jó és rossz tulajdonságokkal, néha jókedvűen, máskor szomorúan. Meg szeretetre, biztatásra várva.

A legtöbb, amit tehetünk értük, az az imádság. Hogy kikerüljék a csapdákat, maradjanak hűségesek Jézushoz, nemet mondjanak a kísértésekre, sőt tudjanak a környezetükben levőknek is lelkileg segíteni.

Minden hívőnek fontos, hogy tartozzon egy közösséghez, mert ugye a lelki fegyverek a hátunkat nem védik, ott egymást kell támogatnunk. Több olyan esetet ismerünk, amikor egy ismert szolgáló függetlenítette magát, és pár év alatt levadászták. Lelki család kellene a megtért sztároknak is, de ezt jól ki kell találni, hogy működjön.

Michael W. Smith például 30 éve a feleségével együtt tagja egy imakörnek, és több évtizede van egy mentora. Ezt tudva, nem is csodálkozunk, hogy ma is utazgat, aktív és áldott koncerteket ad. Van hátországa, vannak, akik tartják őt.

A gonosz keresi az ismert hívők gyenge pontjait, a kialakult bűnre szokott részeit, és vissza akarja rántani őket a mocsokba. Sajnos, néha sikerül neki. Aki pedig magasról esik, annak látványos a zuhanása, sokan látják a bukását.

Mező Misi, Caramel és a többiek sok emberre vannak hatással. Látszik, hogy a Szentlélek évek óta hat a popzenészek között – biztosan imádkozik ezért valaki. Álljunk oda melléjük, imádkozzunk értük, hogy mélyüljön el a hitük. Ha pedig elesnének, akkor kérjük, hogy rendezzék a dolgaikat, álljanak helyre, és találjanak vissza a keskeny útra.

Justin Bieber édesanyja komoly hívő. Nem törődött bele, hogy aranyos kisfiát elvigye a sztárság, s mindaz a sok bűn, amivel az jár. Kitartóan imádkozott érte, és ez a tehetséges énekes oda is talált Istenhez. Persze, idő, míg kipucolódik az a sokféle kosz, de elkötelezte magát és ez a lényeg. Anyukája pedig imádkozik tovább – tanuljunk tőle.