Négyszer tehette volna tönkre az időjárás az elmúlt 15 évben valamelyik Ez az a nap! rendezvényt, de Isten megóvta ettől a résztvevőket.

Az első 2010-ban volt a Margitszigeti Atlétikai Centrumban. A koncert előtti napon zivatar mosta el a beállást, nem volt hangpróba Ron Kenolyéknak. Országszerte óriási viharok voltak, akkora jégesőkkel, hogy lovak pusztultak el miatta. Másnap pedig enyhén felhős, 25 fokos, kellemes napsütés.

A második az emlékezetes Puskás hőmérséklet csökkenés. 43 fokról egy kis eső és némi szél levitte ismét 25-re, miközben Pest más részein ugyanez viharként érkezett meg.

A harmadiknak tavaly, Debrecenben lehettünk tanúi. Előző nap eső, aznap a várostól nem messze zápor, a stadionban pedig csak egy minimális eső. Ehhez jött még a színpad mögötti szivárvány, ami Isten hűségét és odafigyelését üzente.

A negyediket most éltük át Miskolcon. Az előző napi beállások alatt jókora zuhé, és a koncert napján az időjárás térkép 4 órára és 8-ra is zivatart jelzett. Végül az esőfelhő 6-kor érkezett meg. Ahogy felnéztünk, látszott, hogy a sötét résznek csak a széle vonult a stadion felett, a nagyja rajtunk túl ment észak felé. Pár perces szemerkélés jutott nekünk, de nemsokára ismét kisütött a nap, s utána újra beállt a 25 fok körüli nyugodt idő.

Miért előző nap, és miért nem a rendezvény idején? Miért csak a széle a sötét felhőnek, s nem jött telibe? Miért állt meg 60 kilométernél a szél a Puskásban, amikor afölött le kellett volna állítani a rendezvényt? 

Miért csendesedett le a vihar a stadionon belül, és hatott csak annyira, hogy levigye a rekordmagasságú kánikulát?

Talán azért, mert azt jöttünk dicsőíteni, akié minden hatalom a földön, és azt, aki a szelet és az esőt irányítja. Amikor elkezdünk szervezni egy alkalmat, akkor legelőször Jézust hívjuk meg arra. Ő van a középpontban, és végig ott is marad. Ez nemcsak megszokás, hanem Megváltónk iránti személyes tiszteletünk. Mi megtesszük azt, ami módunkban áll, s az a várakozásunk, hogy amit elfelejtenénk, kihagynánk, vagy nem lenne rá kapacitásunk, arra gondot visel majd. Mivel neki ajánlottuk fel, az egészben ő a legfontosabb.

És emiatt alakul az összegyűltek javára az időjárás, fordulnak jóra a nehéz helyzetek, s történnek tucatszámra a “véletlenek”, melyekkel megoldódnak a stadionok ügyei, feladatai.

Amit rád bízott, azzal törődni fog. Veled is, a feladataiddal is. És ha zord lenne nálad az időjárás, akkor számíthatsz rá. Ahogy ebben a négy esetben megoldotta a helyzeteket, úgy a te viharodra, kánikuládra is van ötlete. Utána viszont a köszönet és a dicsőség az övé. Ami pedig a mi érdemünk, azt nyugodtan hagyjuk rá. A legtöbbet érő pénznemben fogjuk ama napon megkapni.