„Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened! Megerősítelek, meg is segítelek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak.” (Ézsaiás 41,10)

Kedves Olvasónk!

Sokakhoz hasonlóan számunkra is egészen másként alakult a 2020-as év, mint ahogy eredetileg terveztük. A koronavírus keresztülhúzta elképzeléseinket, de hisszük, hogy Isten felette áll a járványnak, és a javunkra fordít minden helyzetet. Levelünkben szeretnénk tájékoztatást adni az Ez az a nap! 2020-as évéről: mögöttünk álló szolgálatainkról és jövőbeli terveinkről.

Az év számunkra a februári Ez az a nap! Roadshow elnevezésű rendezvénysorozattal kezdődött. Ennek keretében határon inneni és túli városokat kerestünk fel, és szerveztünk egész estés dicsőítő alkalmakat. A februárban elért várások: Bécs, Ljubljana, Zágráb, Eszék, Szabadka, Kecskemét, Szeged és Arad. Ezzel a 2019-es helyszínekkel együtt összesen 7 ország 23 városába jutottunk el.

A Roadshow az alábbi céljaink jegyében zajlott le:

  • zenén és énekeken keresztül Isten elé járultunk,
  • felekezeti és nemzeti hovatartozástól függetlenül egységben imádkoztunk
  • átadtuk meghívásunkat az akkor még tervezett nyári budapesti dicsőítő rendezvényre a Puskás Arénába
Összefoglaló videó a 2020-as évünkről

Tavasszal a koronavírus megjelenését követő bizonytalanságot és ijedtséget látva elkezdtük szervezni a Reménység Estéket, a hetenként jelentkező online ima- és dicsőítő sorozatunkat. Ennek keretében minden hétfő este internetes zenés dicsőítést és igei üzeneteket közvetítettünk meghívott zenészek, lelkipásztorok és egyházi vezetők közreműködésével.

Célunk az volt, hogy lelkek sokasága kötődjön össze az egész Kárpát-medencében és szerte a világon határok nélkül. Vágytunk arra, hogy közösen imádkozzunk Urunkhoz ebben a rendkívüli helyzetben, kérve őt, hogy adjon reményt, megoldást és még többet a jelenlétéből. Hálásak vagyunk, hogy felhívásunkhoz nagyon sokan csatlakoztak és bekapcsolódtak az adásokba egyénileg, baráti- és családi körben, ima- és házicsoportokban.

Július 18-ra nagyszabású rendezvényt terveztünk az új Puskás Arénában. Isten akaratát keresve és az aktuális korlátozásokat figyelembe véve úgy döntöttünk, hogy az eseményt 2021. július 24-én tartjuk meg, míg idén a tervezett időpontban online dicsőítéssel jelentkeztünk a stadionból. Bár a létesítményben csak a szervezők és a zenészek lehettek ott, mégis öröm volt átélni, ahogy a világháló segítségével egységben, felekezeti hovatartozástól függetlenül mindenki bekapcsolódott az online dicsőítésbe.

A Stadion 2020 teljes adása

A nyár hátralévő részében folytattuk a hétfői Reménység Estéket, elsősorban történelmünk bemutatására fókuszálva. Szeptemberben újra élő adással jelentkeztünk egy különleges balatoni helyszínről, majd október 23-án ünnepi különkiadással emlékeztünk az 56-os forradalomra. Az évet december 21-én zártuk a karácsonyi Reménység Estével.

Karácsonyi Reménység Este

A dicsőítő alkalmak szervezése mellett ebben a megváltozott helyzetben igyekeztünk kapacitásunkat minél hasznosabb dolgokra fordítani és szolgálni lehetőségeink szerint. Ilyen a nyáron megújult rádiónk, ahol a nap 24 órájában szólnak a legszebb magyar és külföldi dicsőítő dalok. Ide tartozik novemberben indult online magazinunk is, ahol rendszeresen publikálunk cikkeket hazai és nemzetközi keresztény zenei hírekről, az Ez az a nap! életéről, de helyet adunk lelki írásoknak is. Sokat dolgozunk a háttérben ilyen, és ehhez hasonló projekteken, hogy minél szélesebb körben és színvonalasabban hirdethessük általuk is Isten igéjét.

Hisszük, hogy Isten szeretete elűzi a félelmet, és úgy gondoljuk, hogy az ilyen gondterhelt időszakokban még inkább fontos, hogy könyörögjünk hozzá embertársainkért és keressük az ő akaratát. Kérünk ezért benneteket, hogy csatlakozzatok hozzánk, és imádkozzatok velünk együtt a járvány elmúlásáért és a reményteljes jövőért!

Imakéréseink:

  • Isten adjon teljes kiutat a világ számára a jelenlegi járványhelyzetből ,
  • sokan legyenek, akik ebben a helyzetben Őt megtalálják,
  • azokért, akik terveznek eljönni a Puskás Arénába, hogy lelki feltöltődések, megújulások és megtérések történhessenek,
  • a háttérben folyó szervezőmunkáért és csapatunkért.

Hálásan köszönjük!

Áldott, békés ünnepeket kívánva:
László Viktor // Alapító – Főszervező