A Széll Kálmán téren és az Örs vezér terén Missziós színpad lesz felállítva, ahol hétfőtől péntekig kora délutántól estig koncertek, tanúságtételek, evangelizációs darabok várják az arra járókat. A színpadon keresztény zenei együttesek és lépnek fel: Kaláka, Makám, Andelic Jonatán, Golgota Gospel Kórus, Csiszér László, Eucharist, Pintér Béla, Szabad-ON, Flach Ferenc. Megszólalnak olyan, a médiából ismert művészek is, mint Lackfi János költő és Zámbori Soma színművész. Minden nap 4 és 5 óra között a gyermekprogramokra kerül sor. A színpad mellett a “Meghallgatlak” sátorban mód nyílik mélyebb lelki beszélgetésekre.

NEK 2020 - 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus
NEK 2020 – 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus

Sokan megosztják megosztják majd a hitükről szóló tanúságtételüket, csak ízelítőül: Csókay András, Böjte Csaba, Varga László és Székely János püspök, Hodász András atya, Damian Stayne, Mary Healy és Barbara Heil Amerikából.

Családi nap a Margitszigeten

Szeptember 11-én 10 és 15 között családi napra kerül sor a Margitszigeten, ahol többek az Eucharist, Pintér Béla, Prazsák László, Csiszér László, Sillye Jenő és Mező Misi vezetésével zajlik a dicsőítés.

A színpad körüli sátrakban valamennyi korosztály talál őt érintő és érdeklő témát, legyen szó önismeretről, párkapcsolati vagy éppen környezetvédelmi kérdésekről. A gyermekeket kézműves foglalkozásokkal, kincskereséssel, geocachinggel, falmászással és egyéb sporttevékenységekkel várják a szerzetesrendek és közösségek.

Két színpadon beszélgetésekkel, zenével, ismert előadókkal várják a családokat. A nap folyamán hallhatjuk és láthatjuk többek között: Szalóki Ágit, Berecz Andrást, a Debreceni Hajdú Táncegyüttest, a Misztrál együttest és Csókay András idegsebészt.

Minden részlet és az Eucharisztikus Kongresszus további programjai megtalálhatóak a NEK2020 honlapján.

A NEK 2020 himnusza