A Sacro Song projekt a keresztény könnyűzene oktatását vállalta fel. A kezdeményezés számos zenei videóval segíti azokat, akik szeretnék igényesebben Istent dicsérni az énekükkel és a zenéjükkel a helyi közösségekben. A projekt másik kiemelt célja, hogy a keresztény könnyűzenei előadókat egy közösségbe hívja azokkal a „világi zenészekkel”, akik számára ugyanúgy fontos Isten és a transzcendens perspektíva – nem mellesleg értékes és jó muzsikával ajándékoznak meg. Június 19-én Szigetmonostoron ebben a szellemben indították útjára a Dicsőítő Sziget fesztivált. A zenei esemény egyszerre bír kulturális és hitbeli jelentőséggel, ezáltal hidat képez a közönségből azok felé is, akik Isten szeretetét eddig esetleg még nem tapasztalhatták meg az életükben.

“Nézzétek, mekkora szeretettel van irántunk az Atya: Isten gyermekeinek hívnak minket, és azok is vagyunk.” (1Jn 3,1) Van okunk tehát az örömre és az ünnepre! Ezért egy egész napon át mindig lesz valaki az Isten jelenlétében, hogy kifejezze neki a köszönetünket, a hálánkat, és hogy örömet szerezzen számára azzal, hogy elmondja neki, hogy ő milyen jó, hatalmas és fenséges Úr! A közös szentmisében és az istentiszteleten gitárok hangjával szól majd a dicséret Istennek. És egy teljesen hagyományos körmeneten közösen szórhatjuk majd a virágszirmokat a Királyok Királyának.

Dicsőítő sziget

A jó és tartalmas programról gondoskodnak: Csókay András idegsebész tanúságtételével, Sillye Jenő a keresztény könnyűzene veterán apostola a szentmise zenei szolgálatával, a 24 órás dicsőítés az ország különböző szegleteiből érkezett zenei formációi, a több mint ötven éve tevékenykedő Kaláka tagjai, Szalóki Ági gyerekeknek szóló koncerttel, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Bari Laci, Csiszér Laci és Prazsák Laci, Heinczinger Mika a Misztrálból, Fóris Rita és családi zenekaruk, Andelic Jonathan Jota, Czinke Máté és a The Sign, Szabó Balázs, az idén 25 éves alkotói munkásságát ünneplő Eucharist együttes szerző tagjai és Mező Misi, a Dramatizált Biblia előadás színészei Zámbori Soma vezetésével, Bolyki Balázs és fiai a B4 Before, valamint a Szigeti Veszedelem néptánc együttes.

További részletek a rendezvény Facebook-eseményében.