Bazil Meade, a kórus alapítója egy rugalmas felállást álmodott meg, mely lehetővé teszi, hogy akár csak nyolcan énekeljenek egy esküvőn, de tízszer ennyien is összeálljanak egy nagyobb rendezvényre. A Britain’s Got Talent színpadán 15-en jelentek meg, plusz a zenészek, és talán ez az ideális felállás a számukra. Itt biztosan az volt. Az egyik zsűritag úgy érezte, hogy: szeretet, élet és energia áramolt belénk. Másikuk amiatt „szidta” le őket, hogy olyan magasra tették a mércét, hogy ezek után a gospel kórusok többsége csapnivalónak fog tűnni. Lássuk a produkciójukat:

Az LCGC az evangéliumnak inkább az indirekt közlését kedveli. Ám a műfaj maga az énekein keresztül közli a legfontosabb alapigazságokat, így ha csak eléneklik a dalokat – már azok közlik a szükséges információkat. Mint például a következő éneknél:

Faith (Hit)

Persze, ha megkérdezik őket, akkor már természetesen beszélnek arról, hogy mi illetve ki is mozgatja őket belülről. Ez az a része a keresztény előadóművészek életének, amiről nagyon keveset tudunk, de aminek kiemelt jelentősége lehet. Ez pedig a közös fellépés olyanokkal, akik még nem kötelezték el magukat Jézus követésére. Mert itt van James Brown, akivel közösen énekelték el a His Eye is On the Sparrow (Gondja van a verebekre) dalt.

A funky koronázatlan királyának az életét ismerve, lehet, hogy kimondottan jól jött neki, hogy gospelt énekelt, hiszen a szöveg közvetlenül Jézushoz irányít. Vagy amikor a Nickelback Pesten lépett fel, akkor a Skillet volt az előzenekara, akiknek tagjai mondták, hogy sok időt töltöttek ugye együtt, és ki tudja, hogy milyen hatással lehettek a neves rockcsapat tagjaira.  

Mi megsózzuk a világot, és a sóből már kevés is elég, hogy egy nagyobb közegnek ízt adjon.

Az LCGC a július 23-i Ez az a nap!-on mindent beleadhat, itt nyitottak leszünk a gospelre, úgy a zenéjére, mint a szövegére. És persze a szenzációs hangokra is. Minőségi üzenet, minőségi zenével.