Gazdag programokkal várják az érdeklődőket a Tágas Tér fesztivál megalkotói október 8 és 10 között az Újszegedi Ligetben. A rendezvény első napján, pénteken dicsőítő estre kerül sor Greta és Csiszér Laci vezetésével. Szombaton a Szegedi Ökumenikus Gospel Kórus és Zenekar, a Malek Andi Soulistic, valamint az Eucharist és Mező Misi lépnek színpadra. Vasárnap protestáns könnyűzenei istentisztelet lesz a Keresztpont együttes vezetésével. A zenés események mellett sok más színes programra is sor kerül a hétvégén.

A szegedi keresztények összefogásából létrejött fesztiválról így vallanak a szervezők: “Az az álmunk, hogy – ha csak egy rövid időre is – megnyíljon egy tér, ahol őszintén találkozhatunk egymással. Egy olyan helyet hívunk életre, ahol mindenki kaphat és adhat. A Tágas Tér Fesztivál egy olyan pontja a világnak, amelyben ledőlnek a korlátok, megszűnnek a szakadékok és feltárulnak a lehetőségek.”

A fesztivál múltjáról és jelenéről a fesztivál hivatalos honlapján olvashatunk:

Egy példátlan összefogás gyümölcseként 2015 szeptemberében valósult meg az év legnagyobb szegedi, ingyenes, szabadtéri rendezvénye, a Tágas Tér Fesztivál. Az eseményen összesen több mint 20 ezer ember vett részt. A kezdeményező közösségek egy olyan nyitott teret álmodtak meg, amely minden résztvevő számára értéket és feltöltődést nyújtott. A koncertek, előadások mellett mintegy 120 különálló programon és kezdeményezésen keresztül azoknak a pozitív, városért dolgozó szervezeteknek, csoportoknak, intézményeknek kínáltunk bemutatkozási lehetőséget, amelyek segítettek bebizonyítani, hogy Szeged egy élhető, lehetőségekkel teli település.

A II. Tágas Tér Fesztivál 2017 szeptemberében, Szeged városának négy különböző helyszínén, illetve a közeli Mórahalmon valósult meg, egyre inkább bevonva ezzel a Várost, valamint Szeged egész régióját üzenetünk megtapasztalásába. Kiértékelve a két fesztivált a folytatás mellett döntöttünk, így 2018-ban is létrehívtunk egy konferencia formájában megrendezett eseményt életben hagyva, táplálva ezzel a lángot.

Most a koronavírus járvány vége felé még erősebben szeretnénk kihangsúlyozni üzenetünket: jöjj és találkozzunk, mert a Tér mindannyiunk számára elég Tágas. Osszuk meg egymással értékeinket és gazdagodjunk a közös tapasztalatok kapcsán!

2021-ben újra felállítjuk a színpadokat, felverjük a sátrakat és meghívjuk Szeged népét egy egész hétvégen át tartó ünnepre. Koncertek, beszélgetések, interaktív események, lelki programok és sportesemények: ez így együtt a Tágas Tér!

Minden további információ a Tágas Tér weboldalán és Facebook-oldalán.

Összefoglaló videó a 2017-es Tágas térről