A Casting Crowns együttes új stúdióalbumot jelentetett meg Healer címmel. Az album, bár hangzásilag változatos, egyetlen fő gondolat köré épül, hogy Jézusnak, a gyógyítónak kell életünk középpontjában állnia.

Ezt az igazságot a címadó szám is világosan megfogalmazza. “Ennek a dalnak az a lényege, hogy a gyógyulás nem azoktól az emberektől fog jönni, akikre szavazunk, vagy akiket a képernyőn követünk” – mondta el Mark Hall, a zenekar vezetője. “Csak Jézustól fog jönni. Ő a gyógyító.”

Casting Crowns: Healer

Az albumot végighallgatva egyértelmű, hogy a zenekar szándéka megmutatni, hogy a gyógyulás sokféle színben és méretben jelenik meg – és nem mindig a fizikai gyógyulásról van szó, hanem a lelki gyógyulásról is. Márk evangéliumának egyik története által inspirálva írta meg Hall az “Anything But Easy” című dalt, amely arról szól, hogy szeretteinket Jézushoz vezessük, bármilyen akadály vagy körülmény is álljon előttünk.“Isten talán azt mondja: kész vagyok meggyógyítani szeretteid szívét, de ezt azon keresztül fogom megtenni, ahogyan te szereted őket” – osztotta meg Hall a dal mögött álló mondanivalót.

A Casting Crowns nem hallgatja el azt a valóságot, hogy a hit útja, amelyen naponta járunk, időnként szívfájdalmakkal jár. Ám emlékeztetik a hallgatókat arra is, hogy a hullámvölgyek csak rövid életűek a Krisztusban elénk állított örökkévaló örömhöz képest. Ahogyan a “Desert Road” című dalban hallható: “Nem ezt az utat választottam volna, de követlek a végsőkig”.