CeCe Winans és Jason Ingram kapták a legtöbb elismerést 4 díjjal, Winans az év gospel előadója, Ingram pedig az év dalszerzője díjat nyerte el. A for KING & COUNTRY három díjat vihetett haza, köztük az év előadója díjat, ami az este legnagyobb elismerése volt. Chris Brown az Elevation Worship-től és Steven Furtick szintén három díjat nyert, köztük az év dalát a “The Blessing”-ért. A Maverick City Music lett az év új előadója, míg az év kortárs előadója a We The Kingdom lett.

A 2020-as virtuális show után a zenei közösség idén újra összejött, és élőben is kiemelkedő produkciókat adott elő, köztük Lauren Daigle megható balladáját, valamint az Elevation Worship “Graves Into Gardens” című dalának erőteljes előadását. Az év új előadója díjra jelölt öt produkció is kiemelkedett, akik mindannyian örömtől és reménytől duzzadó, energikus előadásokat nyújtottak. A színpadot olyan különleges együttműködések is bevilágították, mint KB és Matt Redman, Jonathan McReynolds és a Mali Music, valamint Dante Bowe és Kelontae Gavin.

Az est egyik fénypontja volt, hogy Roy Morgan, a GMA igazgatótanácsának elnöke átadta Jackie Patillónak az első alkalommal odaítélt Dove-díjat a kiemelkedő vezetői képességekért. Morgan azt is bejelentette, hogy az új Dove-díj éves díj lesz, és a jövő évtől kezdve a Jackie Patillo Leadership Award (Jackie Patillo Vezetői Díj) nevet kapja. Patillót meglepte és feldobta, hogy átvehette ezt a különleges díjat. “Elakadt a szavam. Ez nagyon megtisztelő és rendkívül hálás vagyok. Ez egy hivatás, egy küldetés, nem munka. Még ha néhány nap nehéz is. Hiszek a Krisztusban való egységben. Hiszem, hogy megünnepelhetjük a sokféleségünket úgy, hogy a világnak megmutassuk, hogy a szeretetünkről tudják meg, hogy keresztények vagyunk. Hiszek Isten erejében az Igén keresztül és az énekeitek üzenete által. Ezért köszönöm nektek”.

A nyertesek részleges listája:
Az ÉV MŰVÉSZE: KING & COUNTRY
AZ ÉV ÚJ ELŐADÓJA: Maverick City Music
AZ ÉV KORTÁRS KERESZTÉNY ELŐADÓJA: We The Kingdom
AZ ÉV DALA: "The Blessing"
AZ ÉV DICSŐÍTŐ DALA: "Graves Into Gardens" - Elevation Worship ft. Brandon Lake
AZ ÉV DALSZERZŐJE (ELŐADÓ): Brandon Lake
AZ ÉV SOUTHERN GOSPEL ELŐADÓJA: Ernie Haase & Signature Sound
AZ ÉV GOSPEL ELŐADÓJA: CeCe Winans
AZ ÉV INSPIRÁCIÓS FILMJE: A Week Away
AZ ÉV RAP/HIP HOP ALBUMJA: His Glory Alone - KB
AZ ÉV SOUTHERN GOSPEL ALBUMA: Change Is Coming - Joseph Habedank
A teljes díjátadó gála