Justin Bieber egy hiperceleb, aki még csak 27 éves, de elképesztő, hogy mennyire népszerű volt már kamasz korára is. Egy kisgyerek még, akinek 16 éves korában az egyik számát két és fél milliárdszor(!) nézték meg. Hogy lehet ezt az ismertséget kezelni? Amikor őrjöngenek és visítanak a kistinik, akárhol énekelsz is.

Amikor visszatekintünk valakinek az életére, akkor lehet látni, hogy mikor kapott olyan hatást, ami a rossz, és mikor olyat, mely Isten irányába terelte. Whitney Houstonnál például az első irányt a férje, a másodikat, barátnője, CeCe Winans jelentette. Szinte biztos, hogy az, hogy most Bieber Jézus tanítványaként él, főleg anyja imádságainak köszönhető. Pattie nagy mélységeket járt be, droggal, több erőszakolással és kivetettséggel, de odatalált Istenhez, és maradt is nála. Bieber bizonyára látta anyja hitét, és vitte is magával annak lenyomatát.

Justin Bieber Worship
Justin Bieber

Ám amikor a lábad előtt hever a világ, akkor jönnek szép számmal a kísértések is. Egy hipersztár fiú előtt le van terítve a piros szőnyeg – micsoda lehetőség. De az anyja folyamatosan imádkozott érte, és azt csak a szülők tudják, hogy hány könnycsepp és mennyi virrasztás kísér egy tékozló fiút vagy lányt, amíg meg nem látja, hogy a mocsokban van. De nem csak az anyja, hanem mások is felvállalták, például ez a kommentelő: “Gyerekkora óta imádkozom, hogy olyan barátokra találjon, és olyan hatások érjék, melyek Isten felé viszik, és továbbra is imádkozni fogok érte és a családjáért.”

Emiatt kell minden hívőnek odafigyelnie, amikor eszébe jut egy ismert személy, legyen az énekes, filmszínész, politikus vagy sportoló. Ez nagyon sokszor azért történik, hogy akkor imádkozzunk értük. Lehet, hogy az imádságunk megvédi egy balesettől, hogy aztán eljuthasson idővel oda, amikor majd rábízza az életét Istenre. Olyan is van, hogy éveken át hűségesen kell egy ismert személyért imádkoznunk, mert ez az egyik feladatunk.

Egy idő után aztán hallhattuk, hogy Bieber szokott beszélgetni egy ismert lelkésszel. Majd láttuk, hogy nagy szerelme, Selena Gomez egy fellépése előtt az Oceans hallgatta, s hogy ők ketten elmentek egy gyülibe. Végül Justin egy másik lányban találta meg élete párját, aki maga is követni szeretné Jézust. Nézzük meg Justin miként énekel immár annak, aki megmentette őt.

Purpose (Életcél)

Nagyon fontos, hogy mi hívők hiteles életet éljünk, mert a keresők figyelnek bennünket. Őt is eltávolították valamennyire a hiteltelen keresztények példái, de azután találkozott olyanokkal, akik egyénileg, és családjukban is hitelesek voltak. Végül rájött, hogy magát Jézust kell szemügyre vennie, mert ő az igazi követendő példa, rá kell hasonlítanunk. Ebben a dalban ugyan kérdezi, hogy hol van az ő helye, de egyre inkább látszik, hogy megtalálta már.

Where Do I Fit (Hol a helyem?)

Larry Howard mondta, hogy minden bűn csak nagyobbítja a benned levő Isten nélküli űrt. Justin is átélt egy mély depressziót ama tékozló évek következményeként, de már lépeget kifelé belőle. Úgy gondolja, hogy előbb vagy utóbb belehalt volna abba az életformába, hiszen már így is nagy bajban volt, amikor Jézus megmentette őt. Örülünk annak, hogy nem gyarapította a 27-esek táborát, hanem az Életet választotta. Azt, aki megmentette, rendbe hozza, és végigviszi kijelölt pályáján.

Áldjon meg Justin Isten gazdagon benneteket. Védjen meg minden rossztól és rosszakarótól. Kerülj ki minden csapdát, és használj ki minden jó lehetőséget. Legyél hűséges, és mutass jó példát azoknak, akik látják az életedet. Fusd végig a távot Isten dicsőségére!