Ha van hosszútávú elhívás, akkor a dicsőítés vezetése ilyen. Egy evangélista csak itt a földi életében tevékenykedhet, mert a Mennyben nem kell senkit üdvösségre segíteni. Ám a dicsőítés örökkévaló műfaj. Minél többet megértünk, átélünk Istenből, annál erősebb lesz a vágyunk, hogy magasztaljuk őt.

A dicsőítők és a köszönet

Vannak automatikus reakciók, melyek kijönnek belőlünk. Egy mókás kisállat vagy egy bájos gyermek látványa azonnal kellemes érzést hoz létre bennünk. Milyen aranyos – mondjuk, és élvezettel nézzük őket. Ugyanilyen, amikor a kedvenc ételünket vagy sütinket fogyasztjuk – nagyon kellemesen érezzük magunkat. Vagy amikor automatikusan felsegítünk valakit, ha megbotlott és elesett az utcán, vagy átadjuk a járművön a helyünket egy idősebbnek. Az imádat is ilyen, szinte magától jön a lelkünkből. Ezt érezni napjaink egyik legérzékenyebb, nagy átéléssel dicsőítő énekesnőnek az imádatánál is. Az Ez az a nap!-on is járt Kim Walker-Smith olyan dalt énekel, mely évtizedek óta, hívők generációinak az egyik himnusza. Nincs semmi, ami elvonná a figyelmünket, csak a magasztalás van a középpontban:

Kim Walker-Smith – I Exalt Thee (Imádlak Téged)

A Mennyben sokkal élménydúsabb és izgalmasabb lesz az Élet, mint itt, a mi sokféle bűntől és bajtól terhelt világunkban. A megannyi érdekes tevékenység és látvány közepette a legvonzóbb elfoglaltság mégis az imádat lesz. Ezek szerint ebben még nagyon sok felfedezni valónk van, bár a dicsőítés az elmúlt évtizedekben egyre népszerűbb lett. Az pedig, akinek ide szól a küldetése, csak hálás lehet érte, mert ez óriási megtiszteltetés. Abban a közegben mozogni, azzal szolgálni, arra segíteni másokat – nagy kiváltság.

Ez legyen az alapvető érzés, ami bennünk mozog, ha dicsőíthetünk, és akkor minden sokkal könnyebb lesz. Van egy ének, amelyben talán a legemlékezetesebb módon találkozik a mennyei és a földi imádat. Írója két éven át formálta, de megérte ennyi időt tölteni vele, mert zeneileg is szövegileg is hallatlanul gazdag lett. A dal hatásosságát csak fokozza, hogy a Jelenések Könyve szövegét szőtte bele, ami a legintenzívebb imádatot írja le. Ez a Revelation Song (Jelenések ének), melynek legnépszerűbb változatát Kari Jobe énekelte el a Gateway dicsőítő csapattal.

Kari Jobe – Revelation Song

Aki dicsőít, legyen hálás érte. Szolgálata soha nem fog véget érni, és magának a Királyok Királyának szól. Ez a zenélés és az éneklés legmagasabb szintje. Jelképes és valós értelemben is.