Steph Curry a kosárlabdázás egyik legnagyobb alakja, aki a párizsi olimpián káprázatosan játszva segítette az amerikai csapatot a győzelemhez. Ez persze nem először történik vele, többszáz meccsen láthattunk tőle olyan kosarakat, amelyek ámulatba ejtették a nézőket. Olyan alkat (tehetség plusz rengeteg gyakorlás), aki bármikor képes briliáns megoldásokra.

Hasonlóképpen a modern keresztény könnyűzenében találunk olyan előadókat, akik bármikor képesek kiemelkedően szép dalokat írni. Michael W. Smith olyan dalírói képességet hordoz, mely gyönyörű énekek tucatjait ajándékozta már nekünk. Matt Redman vagy Brooke Fraser hasonlóképpen sorra szállította az emlékezetesebbnél emlékezetesebb dalokat, és nálunk ilyen Sillye Jenő vagy Pintér Béla. 

Az ilyen művészek már életükben klasszikusokká válnak, mert sejthető, hogy ezeket a dalokat az idők végéig énekelni fogják.

Hasonló, bár nem annyira ismert Ryan Ellis is, akinek a legismertebb dala a Heart of the Father (Az Atya szíve):

Aztán belehallgatsz több dalába, és megérzed az alkotói nagyságot, az újítási kedvet, az eredetiséget.

A megajándékozott szerzőket az is jellemzi, hogy “egyszerűen nagyszerűk”. Csodálkozol, hogy miként lehet ilyen tömören kifejezni ilyen magvas gondolatokat – ennyire fülbemászó muzsikával.

Most elérkeztünk Josh Baldwin: Made For More (Többre vagyunk teremtve) dalához. Josh-ról már írtunk korábban, és ismét remekelt.

Olyan barátságosan jól énekelhető a dallam, hogy azt gondoljuk, ezt már hallottuk valahol. 

A szöveg pedig ilyen gondolatokat hordoz:

“Tudom, ki vagyok, mert tudom, ki vagy Te.”
“A megváltás keresztje csak az út kezdete volt.”
“Van jövőm, és van miért élnem.”
“Nem kell a halál felé sodródnom.”
“Miért viseljem szégyenem következményeit,
Amikor a kegyelem forrásai között járhatok?”

Az pedig mindig vonzó, amikor egy előadó szerény. Baldwin pedig az. Helyette hagyja, hogy szóljanak a dalai, és szólnak is. Ha előáll egy zenei alkotással, akkor abban mindig benne van egy izgalmas várakozás. 

Josh egy modern dalnok. Lehetne walesi bárd vagy dalt pengető kobzos, aki ott ül a tűz mellett, és szép dallamokkal mesél nekünk Isten Országáról. Mi pedig együtt éneklünk vele, és szívünkben felfrissülve, lelkünkben megerősödve állunk fel, majd térünk nyugovóra.

Köszönet Istennek azokért, akik bármikor megajándékozhatnak bennünket egy csodaszép dallal.