Todd életében először énekelt nagy nyilvánosság előtt, és amikor elmondta, hogy pünkösdi lelkész, akkor hirtelen kiderült, hogy az egyik zsűritagnak a nagyapja, egy másiknak pedig az apja szintén lelkész volt. A verseny során elénekelte az I Can Only Imagine (Ma csak álmodom arról) dalt, és a zsűrit dicséret illeti, hogy egy ennyire Istennek szóló éneket is megjelentettek a műsorban.

I Can Only Imagine (Ma csak álmodom arról

Három saját gyermekük születése után örökbefogadtak egy Dél-koreai kislányt, később annak a testvérét is, majd jött újabb három saját, így összesen nyolc gyermekük lett. A versenyen szépen menetelt előre, és a végén nyert is. Todd a feleségével (Brooke) közösen írt egy könyvet, Every Little Win (Minden kicsi győzelem) címmel. Ebben szeretnének segíteni azoknak, akik nehézségekkel küzdenek, bajban vannak, hogy tudják meg, hogy mások is vannak hasonló helyzetben – sőt a problémák, a gondok senkit sem kerülnek el. Ott van viszont Isten, akire számíthatunk, és a küzdelmek során egymást is jobban megismerjük.

Todd egy százezres városka egyik lelkészéből lett százmilliók által ismert énekes, de a népszerűség egy cseppet sem változtatta meg. Ugyanaz a kedélyes, mosolygós, dinamikus személyiség maradt, és hazatérve a városa egy ünnepélyes felvonulást rendezett a tiszteletére. Hitelességére jellemző, hogy ugyanott lett lelkész, ahol felnőtt, és ez mutatja, hogy mennyire becsülik őt. Önéletrajzi jellegű szövegű a Jesus and you (Jézus és te) című éneke:

Jesus and you (Jézus és te)

Kelly Clarkson, az énekesnő-zsűritag azt mondta, hogy szívesen járna Todd gyülekezetébe. Kell ennél nagyobb elismerés? Hosszasan beszélt arról, hogy mennyire támogatta a családja, és így tudott részt venni a versenyen. A döntő előtt megegyeztek abban, hogy amennyiben őt hozzák ki győztesnek, akkor fél percig mosolyogjanak a gyerekek, aztán, ha a kamerák elfordulnak, akkor lehet sírni is örömükben.

A verseny után átrendeződött az élete, mivel sok helyre hívják énekelni. Gyülekezetének tagjai aktívabb szerepet vállalnak, hogy távollétében helyettesíteni tudják. Úgy látja, hogy ismertsége révén sokkal több emberrel tud találkozni, és szolgálni azok felé. Ekkora családnak pedig igazán jól jött a 100 ezer dollár, amit győztesként kapott.

Több ilyen eset is történt már hívőkkel, akik egy szerény helyen hűségesen szolgáltak, és egyszer csak országos ismertségben találták magukat. A Bibliában József élete változott a legnagyobbat, hiszen reggel életfogytiglanos rabként ébredt, este pedig az akkori legnagyobb birodalom második embereként fekhetett le. Ilyenkor Isten kell, hogy a középpontban maradjon, és akkor a hirtelen jött népszerűség nem az illető kárára, hanem környezete javára történik. Nekünk az a dolgunk, hogy – ismertségünktől függetlenül – minden nap hűségesek legyünk, és így menjünk végig azon a hosszú úton, melyről Todd is énekelt, az általa írt számban a Voice színpadán.

Long Way Home (Hosszú út hazafelé)

Forrás: CCM Magazine