Szeder Balázs szólóprojektjében a zene extrém, és egyedi módon jut el a közönséghez. A zenei művekben a basszusgitár előtérbe kerül, nem csupán kísérő szerepet tölt be, hanem esetenként szóló hangszerként is funkcionál, ezáltal egyedi színt adva a produkciónak. Az előadásban a jazz modernebb, időnként populárisabb válfajai jelennek meg ismert és saját számok feldolgozásában. Néhány zenei darab egy “loopstation” segítségével fogalmazódik meg, néhol vokális kiegészítéssel. Az ilyen dalok előadása során az egyéb hangszerek hiányából adódó űrt a basszusgitár különböző, extrém módon való megszólaltatása tölti ki. A HD Noize Tánccsapat is csatlakozik a koncertekhez.

Szeder Balázs (Balu) Jazz Projekt & HD NOIZE
Szeder Balázs (Balu) Jazz Projekt & HD NOIZE koncert 02.16.

“Keresztyén hívőként a gospel, a soul és jazzfunk zene igényes közvetítését tartom elhívatasomnak. A mai fiataloknak is fontos találkozni tartalmas lelkületű és üzenetű dalokkal, legyen az instrumentális vagy vokális. Zenekarommal saját kompozíciókat és ismert gospel, soul jazzfunk dallamokat hozunk, a témákat gyakran basszusgitárral megszólaltatva.” – mondta el Balu a koncertről.

Szeretettel ajánljuk az Akvárium Klubban február 16-án megrendezésre kerülő koncertet, amelyről további információk az alábbi linkeken érhetők el:

Szeder Balázs