Szinte bárhol a világon szólal meg az Awesome God dallama, mindig lesz valaki, akinek ismerősen fog hangzani. Sokan, nagyon sokan éneklik és dolgozzák fel. Csodálatos Isten, és a zene is különleges, méltó társa a szövegnek. Azért, hogy a szerzőt is láthassuk és hallhassuk, jöjjön most az ő előadásában:

Rich Mullins – Awesome God

Rich részben indián származású, és ezért is szeretett indián gyerekeknek zenét tanítani. Költő is, énekes is, zenész is, nagyon erős szociális érzékenységgel. Olyan témákhoz is hozzá mert nyúlni, melyeket nagy ívben el szoktunk kerülni: a finoman jelentkező, alattomos bűnöket is nevén nevezte. Leleplezte az ego rafinált megjelenését, annak, akár vallásos köntösbe bújtatott mutánsait is.

Egyszerű megjelenés, érthető, de cizellált mondatok, széles témaválaszték – ilyen volt Rich. A nyolcvanas évek legnagyobb hatású énekesnőjének – Amy Grantnek – egyik legismertebb slágerét is ő írta. Nézzük a Sing Your Praises to the Lord koncertfelvételét, melyen Amy énekel, és érdekességképpen a fiatal Michael W. Smith az egyik billentyűs:

Amy Grant – Sing Praises to the Lord

Őt tényleg a zeneszerzői nagysága tette ismertté, mert ha van antisztár alkat, akkor ő olyan volt.  Azt tanulhatjuk tőle, hogy emberileg és művészileg egyaránt legyünk azok, akik vagyunk. Isten valamennyiünket egyedinek teremtett, és az a szép, ha önnön személyiségünket, és saját stílusunkat éljük meg, azt teljesítjük ki egyre inkább. Magánemberként és művészként egyaránt.

Végül pedig jöjjön az egyik legszínesebb, senki mással össze nem téveszthető, eredetien alkotó és gondolkodó Brooke Fraser. Ki más énekelné Richnek ezt a dalát, és nem túlzás azt mondani, hogy teljesebbé is tette ezzel az előadással. Két nagy művész találkozójának lehetünk tanúi, íme a Like Incense:

Like Incense – Brooke Fraser és a Hillsong előadásában

Rich már ott énekel, ahol szemtől szemben láthatja, hogy mennyire csodálatos Isten (Awesome God), érezheti a felszálló tömjén illatát (Like Incense), és dicsőítheti (Sing His Praises) azt, aki egyedül méltó az imádatra. Az énekei viszont itt maradtak velünk, és millióknak közvetítenek áldást, szépséget, ihletet és imádatot. Ettől teljes egy művész élete.