A világszerte ismert ausztrál Planetshakers dicsőítő zenekar kiadta a Greater című albumát, mely az összes jelentős digitális és streaming csatornán elérhető. Az albumot élőben vették fel az év elején az ausztráliai Melbourne-ben megrendezett Planetshakers konferencián.

A Greater egy teljes produkciós élmény, melyben a Planetshakers dicsőítő csapata, azaz Joth Hunt, Sam Evans, Andy Harrison, Josh Ham, Aimee Evans, Noah Walker, Chelsi Nikkerud, Rudy Nikkerud és mások is közreműködnek. A 11 dalt tartalmazó felvételt Hunt producerelte és keverte, aki majdnem az összes számot is írta.

“Russell pásztornak minden évre van egy Istentől kapott témája, és 2022-ben ez a téma a nagyobb (greater)” – mondta el Hunt, aki a címadó alkotást Sam Evans pásztorral együtt szerezte.” A Planetshakersben tényleg megpróbálunk kapcsolódni egy olyan témához, amit Isten adott nekünk, rákapcsolódva arra a prófétai igére, amit pásztor Russell osztott meg”.

“Isten nagyobb! Ő nagyobb minden körülménynél, amivel szembenézhetünk, és a belé vetett bizalmunkkal minden akadályt le fogunk győzni. Diadalt fogunk látni minden ellenség felett, aki az utunkba kerülhet” – jelentette ki Sam Evans. “Ezzel a hittel a szívünkben és ezzel a kijelentéssel az ajkunkon nagyobbat fogunk tapasztalni, mint a legmagasabb gondolataink és imáink.”

Hunt az album dalairól mesélve elmondta, hogy a Greaterről az egyik kedvence a Move In Power, ami egy ihletett pillanatban született a heti imaórán. “Szeretem a gyülekezetünkben, hogy mindig nyitottak vagyunk arra, hogy hagyjuk, hogy a Szentlélek mozogjon és vezessen minket. Ezen a bizonyos összejövetelen a billentyűk előtt ültem, miközben imádkoztunk, és akkor valami nagyszerűt éltem át. Úgy éreztem, mintha megnyílt volna a mennyország, és elkezdtem énekelni egy prófétai dalt. Ez a dal pontosan úgy jött, ahogy az albumon szerepel. Egy nagyon felkent pillanat volt.”

A Planetshakers új albumán szerepel még többek között a Harrison által írt Psalm 23. “Amikor a zsoltárokat olvasod Isten dicsőítéséről, nagyon leíró jellegűek” – mondta el Harrison. “Tapsoljatok mindannyian, kiáltsatok Istennek a diadal hangján, örüljetek előtte, táncoljatok az Úr előtt teljes erővel – a Szentírás képet fest arról, hogy milyen legyen a dicséret… egy nagy ünneplés”. Bátorítva a gyülekezeteket, hogy ne veszítsék el a dicséretnek ezt az ünnepi formáját, Joshua Brown hozzáteszi: “Amikor dicséretet adunk, az megnyitja a mennyet. A szívek Jézus felé húzódnak; éhség van a jelenléte iránt, és ilyenkor sokat kaphatunk Istentől”.