Ha bármiért is alakul úgy, egy Jézusban hívő embernek komoly kihívást jelent, ha a házastársa nem hívő. Ez lehet akkor, ha hitetlenként indítják el a házasságukat, és menet közben egyikük rátalál Istenre. Sok olyan házasságot ismerni, ahol mindketten annyira ki voltak éhezve Isten szeretetére, és annyi bajuk volt bűnös életvezetésük miatt, hogy rövid időn belül igent mondtak neki. Ám van, amikor a másik nem mozdul, ami éles helyzeteket eredményezhet, de van, ahol csak csendes tudomásulvétellel jár. Ám aki hívő, az szeretné a hozzá legközelebb álló szeretett társát is üdvözülni látni.

Egyet biztosan tudnunk kell: minden ilyen, érte mondott imádság meghallgatást nyer, mégha hosszú idő is telik el, látszólag változatlanul. Ehhez a helyzethez csatlakozzon bátorításként a következő írás.

“Akár házas vagy, akár nem, Péternek jó tanácsa van a számodra: a jellemed minősége a legnagyobb értéked. Mindegy, hogy mit mondanak mások rólad, vagy tesznek veled, a jellemed mutat be téged a leghitelesebben. Hogy miként döntesz, amikor senki sem lát, ez jelzi a jellemed mélységét és érettségét. Péter arra hívja fel a figyelmét azoknak az asszonyoknak, akiknek nem hívő férjeik vannak, hogy mennyire fontos, hogy a belső szépségük ragyogjon:

“Ne a frizurátokkal, arany ékszerekkel, vagy drága ruhákkal akarjatok külsőleg szépnek látszani. A szépségetek belülről, a szívetekből sugározzon, kedves és nyugodt szellemetekből. Mert ez a szépség örökkévaló, és ez az, amit Isten igazán értékel.” (1. Péter 3,3.4).

Amikor megéljük azt az életet, melyre Isten hív el bennünket, akkor nagyon fontos, hogy az hiteles legyen. Lehet, hogy a körülöttünk levő világ megfoszt bizonyos javainktól, de a nevünket, személyiségünket,  és az ahhoz kapcsolódó jellemünket nem veheti el tőlünk.

Minél inkább engedelmesen éled meg a kereszténységedet, annál inkább használhat téged Isten mások biztatására. Egyre nő a hitelességed az emberek előtt. Látják és becsülik, hogy nemcsak beszélsz Jézusról, hanem az általa mutatott minta szerint is próbálsz élni. Mi elvisszük az emberekhez a Jóhírt, amit mindenhol éheznek és szomjaznak. Közben azonban ügyelnünk kell arra, hogy a tetteink fedésben legyenek a szavainkkal.

Ami pedig a nem hívő férjek mellett élő hívő feleségeket illeti, az 1. Péter 3,3-ban levő tanácsokat nem könnyű megvalósítani, de nagyon erős benne a biztatás és a remény.  Mert Isten szeretete által átélhetjük, hogy a legkeményebb szívek és a legmakacsabb lelkek is engednek, és megváltoznak ennek hatására.

Dr. Michael Youssef: Devotional
További információ: www.LTW.org