A bűn összeszorítja a szívünket, és azt érezzük, hogy börtönbe lettünk zárva, hogy fojtogat valami. Amikor azonban Istennek engedelmes életet élünk, akkor a szívünk és a gondolkozásunk megtisztul, megkönnyebbül, és hatékonyabbak leszünk. Nincs már ott a bűn dermesztő érzelmi hatása, és így képesek leszünk megfelelni az utankba kerülő kihívásoknak.

Egyértelmű, hogy sok előnye van annak, ha Istennek engeelmesen élünk. Fontos azonban megérteni, hogy minek is engedelmeskedünk. Hogy mennyire ismerjük Isten szavát. Fel tudnánk például sorolni a Tízparancsolatot? Az is fontos, hogy különbséget tudjunk tenni az emberi szokások, és az Ige alapelvei között. Ahhoz, hogy Isten szerint éljünk, ismerni kell az Ő Szavát, és személyes kapcsolatban kell lennünk vele.

Mielőtt Dánielt elfogták volna, ő már nemcsak tanulmányozta az Írásokat, hanem memorizálta is azt. Amikor választás elé került, akkor azért tudott helyesen dönteni, mert ismerte Isten törvényeit. Felkészülten érkezett a vizsgára. Előfordult már, hogy úgy mentél vizsgázni, hogy nem készültél fel abból az anyagból? Ilyenkor persze könnyen jön a rossz jegy. Ugyanígy, kiemelten fontos, hogy ismerjük Isten Igéjét, mert csakis így tudjuk sikerrel venni az élet vizsgáit, melyekkel találkozni fogunk. Emlékezzünk rá, hogy ahhoz, hogy sikeresen vizsgázzunk, fel kell rá készülnünk.

„Szívembe rejtettem a beszédedet, hogy ne vétkezzem ellened.” (Zsoltárok 119,11)

Dr. Michael Youssef: Devotional
További információ: www.LTW.org