Az egyik ok, ami miatt az emberek nem szívesen olvassák a Bibliát talán az, hogy tükröt tart eléjük. Kellemetlen, ha az Igazsággal kell szembesülnünk. Az Ige ezt mondja: „Van, aki csak hallgatja Isten tanítását, de nem engedelmeskedik annak. Az ilyen ember úgy jár, mint aki megnézi arcát a tükörben, azután elmegy, és azonnal el is felejti, amit látott.” (Jakab 1,23.24).

A Biblia nemcsak rámutat a bűneinkre, hanem meg is tisztít azoktól. Megláttatja, hogy mi a probléna, de ad rá megoldást is, ahogyan itt olvassuk: „Férjek, ti pedig úgy szeressétek feleségeteket, ahogy Krisztus szerette az Eklézsiát. Odaadta érte a saját életét, hogy szentté tegye, és szellemileg megtisztítsa, mintegy megfürdetve az Isten beszédében. Így készíti fel az Eklézsiát a maga számára, hogy ne maradjon azon szennyfolt, vagy ránc, vagy bármi efféle, hanem hogy szent és tökéletes menyasszonya legyen” (Efézus 5,25-27).

Ha belenézünk ebbe a tükörbe, és neheztelést vagy keserűséget látunk benne, akkor a Biblia tisztító ereje szeretetet tölt a szívünkbe. Ha irigységet vagy állandó elégedetlenséget látunk, akkor a Biblia örömet és békességet ad nekünk. Ha erkölcstelenséget mutat, akkor a Biblia tisztasággal képes átmosni. Önmagában azzal, ha naponta olvassuk a Bibliát, jót teszünk magunkkal, mivel ez így lett kitalálva. Persze, ne csak a kedvenc igéinket olvassuk, ha kell valami lelki gyorssegély. Minden mondatát be kell tudnunk fogadni, elfogadva összes Igazságát. Értsük meg a Bibliát, és annak történelmi környezetét is. Érdemes megvizsgálni az egyes részek hátterét, összefüggéseit, és imádsággal gondolkozni rajtuk. Kérjük a Szentlelket, hogy vezessen bennünket, valahányszor csak kinyitjuk Isten Könyvét.

Dr. Michael Youssef: Devotional
További információ: www.LTW.org