A Louie Giglio és csapata által az év első napjaiban megtartott Passion konferenciákon évről évre több tízezren vesznek részt, amelyen 2020-ban az Ez az a nap! csapata is jelen volt. A találkozók gerincét tanítások és dicsőítések alkotják, utóbbi legszebb dalaiból évente kiadásra kerül egy lemez, amely idén az I’ve Witnessed It címet kapta.

A Kristian Stanfill által vezetett All About You azzal az emlékeztetővel indítja az albumot, hogy Jézust kell imádatunk középpontjában tartani. Ez a dal himnikus, és a dicsőítés mélységébe vonzza a hallgatókat. A refrén szövege egyszerű: “Minden Rólad szól, igen, minden Rólad szól, mindig is így volt, és mindig is így lesz”, de éppen egyszerűségén keresztül nyújt kiváló emlékeztetőt arra, hogy kiről szól dicséretünk.

A Same God, amelyet az Elevation Worship ad elő, emlékeztet arra, hogy Isten ugyanaz tegnap, ma, és ugyanaz marad mindörökké. Ez az egyik legénekelhetőbb szám az albumon, de nem is annyira dicsőítő dal, mint inkább egy könyörgő ima, amely kéri Istent, hogy munkálkodjon a szívünkben, mert szükségünk van rá.

A címadó dalban (I’ve Witnessed It) Melodie Malone énekel az Úr jóságáról és hűségéről, és arról, hogy hogyan lehetünk tanúi az Ő munkájának az életünkben. “Te jó vagy, és én tanúja voltam ennek” – ezek a sorok arra késztetnek bennünket, hogy megálljunk és elgondolkodjunk azon, hogyan cselekedett az Úr a saját életünkben.

Az album egyik kiemelkedő dala a déli rockos hangzású King David Crowderrel, ami eltér a lemez nagy részén hallható CCM-hangzástól. A dallam könnyen énekelhető, a szöveg pedig Isten hűségét tárja fel. A nyitó strófa így szól: “Ha a nap örömmel kezdődik, ha szenvedéssel végződik, alázatos szívvel emelem fel a hangomat és éneklem: még mindig király vagy”. Keresztényként sem egyszerű minden napunk, sokszor kihívásokkal nézünk szembe, de ezeket Isten gyakran arra használja, hogy növekedjünk. A fájdalom és szenvedés ellenére Ő még mindig király, és méltó a bizalmunkra és dicséretünkre.

A Passion 2023-as albuma, az I’ve Witnessed It emlékeztet bennünket Urunk hűségére és bepillantást engednek abba a szolgálatba, amit a Passion jelent a főiskolás korú diákok és a konferencia résztvevői számára.