Martin Smith - Dancing in the Fire

A lemez története az elmúlt időszak történéseire vezethető vissza, hiszen a covid-helyzet komoly hatással volt az énekesre. Mindig félig tele volt a bőröndje, szinte folyamatosan utazott, koncertezett, de a járvány miatt ez teljesen megváltozott, és egy identitásválságba keveredett, meg kellett kérdeznie magától, hogy: ki vagyok én?

Ezeknek a daloknak a kontextusa az volt, hogy többet voltam otthon, és hihetetlenül hálás voltam a családomért. De a bizonytalanság, a szorongás, a félelem érzéséből is írtam. Minden munkámat törölték. Volt sok könny és sok pánik – mindaz, amit keresztényként nem szabad érezned. Viszont jó, ha felismerjük, hogy bőr és csont vagyunk, porból származunk és porrá leszünk. Minél többet tudok a helyemen maradni, annál nagyobb az Istenről szóló kinyilatkoztatásom, és ezen a helyen szeretnék maradni. Ő az, aki elképesztő, mindenható, én csak egy srác vagyok Littlehampton-ból” – kezdte így az stúdió album bemutatását a Premier Christianity online magazinnak adott interjújában.

Annyira kedves ez az album a szívemnek, mert ennek a megírása saját magam, az emberi mivoltom, szomorúságom és örömöm kinyilatkoztatása volt. Felemelő, és azt hiszem hallani is lehet ezekben a dalokban a hálaadást. Remélem, hogy most már őszintébbek, közvetlenebbek a dalok. Talán magabiztosabb leszel abban, aki vagy, és biztosabb leszel abban, amit mondani akarsz. Határozottan kevésbé aggódom amiatt, hogy mit gondolnak az emberek, így ez lehetővé teszi számodra a kísérletezést és a bátorságot.” – osztotta meg gondolatait a dalszerző a megjelenés után a közösségi oldalán.

A dalok hallgatása közben pedig tovább erősödnek bennünk azok a jellemvonások – hiteles, szenvedélyes, őszinte, emberi – ahogyan eddig is ismertük Martin Smith-et.