Ezzel a nyolc új élő dallal a csapat tagjai készen állnak arra, hogy újra meggyújtsák a hívők szívét. “Azt szeretnénk, ha valaki meghallgatná ezt az albumot, és tudná, hogy Isten még mindig írja az ő történetét” – magyarázta Chris Brown, az Elevation Worship énekese és dalszerzője. “Reméljük, hogy ezek a dalok nemcsak Isten csodájára és nagyságára mutatnak rá, hanem felkelti az emberek figyelmét az ő jóságára, és arra, hogy milyen szeretettel vesz részt életünk részleteiben.”

A “More Than Able”, egy erőteljes himnusz Chandler Moore és Tiffany Hudson vezetésével, amelyet a “Trust In God” követ, amely az “Blessed Assurance (Üdvteli érzet)” himnusz szövegét fonja össze modern nyelvezettel. Ez a történelem és a hagyomány súlyát hozza a darabba. A szöveges kiegészítések Isten soha el nem múló szeretetének témáját fejtik ki.

Chris Brown hozzátette: “Ne adjátok fel, hogy jobban higgyetek Istenben. Nem kell mindent kitalálnod. Nem kell tudnod, hogy mi lesz a vége. Csak bízz abban, hogy Isten az életed részleteiben is benne van, és mindent a javadra munkál”.

Az Elevation Worship szolgálatának szenvedélye, hogy olyan dalokat készítsen a helyi gyülekezet számára, amelyek összekötnek másokat Istennel szeretetben, imádatban és közösségben. Legfőbb céljuk, hogy az imádat légkörét teremtsék meg, hogy az emberek személyesen találkozhassanak Jézussal.