Az élet Isten ajándéka. Minden nap, amikor Ő megengedi, hogy felébredj, van valami értelmes tennivalód, mégha időnként talán nem is úgy tűnik. Lehet, hogy céltalanul bolyongsz, elveszettnek érzed magad, és azt hiszed, hogy az életednek nincs értelme. Lehet, hogy megrekedtél egy rutinban. Tudod, hogy többet kellene tenned azzal az élettel, amit Isten adott neked, de nem tudod, hol kezdd el. Az alábbiakban ebben próbálunk segíteni.

Isten azt akarja, hogy olyan életet élj, amely tele van az Ő imádatával

Arra lettünk teremtve, hogy Istent imádjuk. Amikor Istent imádjuk, kinyilvánítjuk, hogy Ő fontos számunkra. Tudtára adjuk Neki, hogy ki Ő az életünkben. Sokféleképpen dicsérheted Istent. Kezdheted a napodat Istennel úgy, hogy imádkozol Hozzá. Többet megtudhatsz Róla az Ő Szent Igéjének olvasásával, elmélkedésével és tanulmányozásával. Belefeledkezhetsz a Vele való csendes áhítatba. Bárhogy is döntesz, győződj meg róla, hogy az imádatod középpontjában Isten és az iránta érzett hála áll.

Isten azt akarja, hogy azon a területen munkálkodj, ahol Ő megajándékozott téged

Isten a megtéréskor a hívőknek a Lélek ajándékait adja. A bölcsesség, a tanítás, a prédikálás és az igehirdetés csak néhányat ezek közül. Sok hívőnek egynél több lelki ajándék van, amelyeket Isten országának építésére kell használni. Ha nem tudod, hogy Isten hol ajándékozott meg téged, készíts leltárt, hogy felfedezd, milyen ajándékaid vannak. Ha már megvan ez a tudásod, imádkozz és kérd Istent, hogy vezessen téged olyan feladatra, ahol az ajándékaid az Ő dicsőségére virágozhatnak.

Isten azt akarja, hogy békével és örömmel teli életet élj

Isten azt akarja, hogy az életed tele legyen békével, amelyet csak Ő tud megadni. Ez a béke a belső nyugalom és csend állapota, amely az Istenhez való közeledésből fakad. Békés életet élni azt jelenti, hogy bízunk Istenben. Hisszük, hogy Ő a mi rejtekhelyünk és fedezékünk, és hogy nem kell aggódnunk a mindennapjaink miatt. Amikor tudod, hogy Isten a menedéked, és teljes szívedből bízol benne, akkor elkezded megtapasztalni az örömöt.

Isten azt akarja, hogy bízd rá az életedet

Isten teremtett téged. Ő jobban tudja, hogy ki vagy, mint mi magunk. Ő ismeri az erősségeidet és a gyengeségeidet. Ő a kezdet és a vég. Akkor miért olyan nehéz számodra, hogy rábízd az életedet? Sok keresztény küzd azzal, hogy bízzon Istenben. Miért? Gyakran megtervezzük az életünket, és olyan terveket hozunk létre, amelyekről azt hisszük, hogy a legjobbak számunkra. Amikor azonban a dolgok rosszul alakulnak, gyakran hibáztatjuk vagy megkérdőjelezzük Istent. Amikor valamilyen veszteséget élünk át, az Istenbe vetett bizalom gyakran meginog. Azonban bármi történjék is az életünkben, Isten azt akarja, hogy bízzunk benne, mert Ő ismeri a végeredményt, és tudja, hogy minden a javunkra fog válni.

Isten azt akarja, hogy tartalmas kapcsolataid legyenek

Krisztus testének tagjaként Isten azt akarja, hogy olyan kapcsolataid legyenek, amelyek örömmel és jóléttel töltik meg az életedet. Mindenkinek szüksége van a másikra valamiben, legyen az imádság, bátorítás, korrekció vagy irányítás. Isten azt akarja, hogy olyan kapcsolataid legyenek, amelyek közelebb visznek Hozzá, és örömmel töltik el a lelkedet.

Isten azt akarja, hogy bőségesen élj az Ő kegyelmében

Bőségben élni több dolgot is jelenthet. Lelkileg Isten azt akarja, hogy bőségben legyen békéd, szereteted és örömöd a Vele való teljes kapcsolatban. Azt is szeretné, ha megtapasztalnád a hála bőségét azért, hogy ki Ő és mit tett. Sokan úgy gondolják, hogy a bőségben való élet elsődleges célja, hogy túlzott mennyiségű anyagi dologgal rendelkezzünk. Isten azonban azt akarja, hogy a gazdagságot az Ő szemszögéből, a lélekben éld meg. Ez pedig többet fog adni számodra, mint amit valaha is el tudnál képzelni.

Isten azt akarja, hogy lépj ki hitben

A hit az Istenbe vetett reményt és bizalmat jelenti. Azt jelenti, hogy kérsz és hiszel abban, hogy Isten minden szükségletedről gondoskodni fog. Azt jelenti, hogy tudod és megérted, hogy Isten az életedre vonatkozó akarata szerint túl fog lépni a szíved vágyain. Isten azt akarja, hogy az életed minden dolgában lépj ki a belé vetett hittel. Azt akarja, hogy magas elvárásokat támassz magaddal szemben, és teljesítsd azokat. Azt akarja, hogy nemes célokat tűzz ki magad elé. Azt akarja, hogy tegyél egy nagy lépést a hitben Őbenne azokért a nagy dolgokért, amelyeket Ő akar tenni az életedben.

Isten azt akarja, hogy vigyázz a testedre

A tested az a templom, amelyet Isten adott neked, hogy éld benne az itteni földi életedet. Ahhoz, hogy azt az életet élhesd, amit Isten akar, egészségesnek kell lenned. Az egészséges táplálkozási szokások bevezetése, az alvási rutin kialakítása, a testmozgás, valamint a lelki és mentális egészséggel kapcsolatos tevékenységeknek a mindennapjaid részévé kell válniuk. Ha küzdesz ezzel, keress egy olyan elszámoltatható partnert, akiben megbízol, hogy segítsen neked elkezdeni vagy visszaállítani az egészséges életmódot. Csak egy tested van. Vigyázz rá úgy, ahogyan arra késztetnek.

Hogyan fedezed fel, hogy Isten mit akar tőled?

  • Kérdezd meg Őt imádságban. Kérdezd meg Istent, mit akar, mit tegyél az élettel, amit adott neked. Várd türelmesen a válaszát, és kezdj el az Ő akarata szerint járni az életedben.
  • Áss bele a lelki ajándékokba, amelyeket Ő adott neked. Ha már tudod, hogy hol van az ajándékod, használd mások javára, hogy Isten örömét lelje benned.
  • Dolgozz ott, ahová Ő irányít téged. Az emberek hajlamosak olyan területeken munkálkodni, ahová saját maguk akarnak menni, és aztán nyomorúságosak lesznek. Mindig imádkozz Istenhez, hogy hova akarja, hogy menj, és mit akar, hogy csinálj.
  • Hallgass a bölcs tanácsokra. Mindenkinek szüksége van segítségre. Ha szeretnéd felfedezni, hogy Isten mit akar tőled, kérj segítséget megbízható barátaidtól és Krisztus testének tagjaitól, hogy megértsd, mit akar Isten az életedtől.

Forrás: Crosswalk