„Örvendezz világ, A Megváltó uralkodik, az emberek énekeljenek (használják) énekekeiket.” (Joy to the World)

Mindig is énekeltem ezt a szép karácsonyi éneket. Volt, hogy egy nagy katedrálisban, de az idősek otthonában is. Ám egészen mostanáig nem jött át a második versszak mondanivalója, és úgy vélem, ez most a Szentlélek érintésére történt.

Hiszem, hogy a bizonyos dalszerzőknek olyan énekekkel kell előállniuk, melyek azt hangsúlyozzák ki, hogy a Megváltó uralkodik. Nem arra gondolok, hogy csak a hívő köröknek szólnának ezek a dalok, hanem ezek jelenjenek meg a mi köreinken túl is. Itt az ideje annak, hogy elvigyük az Ő fényét olyan helyekre is, ahol nagyon nagy szükségük van rá.

Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy ne írjunk dicsőítő énekeket, mert a közösségeinknek igenis szükségük van arra, hogy újabb és újabb módon kifejezzék az imádatukat. Amit ezzel mondani szeretnék, az, hogy vegyük fel a szellemi fegyvereinket, és éljük meg az elhívásunkat, ott, ahova az szól. Vigyünk Reményt oda, ahol kétségbeesés és depresszió van, Örömöt, ahol most szomorúság és elkeseredettség található. Vigyünk fényt a sötétség völgyeibe.

Legyünk hitelesek a dalainkkal. Nem prédikálnunk kell, hanem példának lenni, elvinni a Királyságot minden stúdióba, helyre, koncertre vagy szemináriumra, ahova csak megyünk. A Szentlélek feladata, hogy meggyőzze az embereket, a mi részünk, hogy hűségesek legyünk.

A gyülekezetek pedig támogassák azokat, akik talán soha nem írnának olyan éneket, amelyik az összejöveteleinken elhangozhatna. Ők azoknak írnak énekeket, akik a sarki kocsmába járnak, és olyan témákat fogalmaznak meg, amelyek segítenek egy öngyilkossági gondolatokkal küzdőnek, erőt adnak egy küszködőnek, és amikor játszanak, akkor azt kérdezik, hogy mi ebben olyan egyedi, miért okoz pozitív hangulatot? Ha valaki nem dicsőítő vagy hívő témájú énekeket ír, az nem szabad, hogy kevesebbnek érezze magát a dicsőítésvezetőknél. Legalább annyi, de lehet, hogy több támogatást kell, hogy kapjanak, mert ők olyan helyekre mennek, és olyan helyzetekbe jutnak, melyeket mi elkerülnénk vagy fanyalognánk. Ők pedig ott küzdenek a frontvonalban, és mindenféle harcban kell helyt állniuk. Fontos, hogy biztassuk és bátorítsuk őket, ha elfáradnak, akkor kipihenhessék magukat, és felfrissulhessenek, és őket védi, ha elszámoltathatóak maradnak.

Ideje, hogy kilépjünk az árnyékból, ideje, hogy hitelesek és „veszélyesek” legyünk. Mindenki használja, énelje az ő dalait, legyen az alternatív, R&B, chill, elektronikus zene, pop, country, rock vagy dzsessz stílusú.

Itt az idő, hogy örömöt hozzunk erre a világra – megmutatva, hogy a Megváltó uralkodik!

Adrian Thompson: Let Men Their Songs Employ