A Leeland bemutatta új dalát, a Heart & Flesht, amelyen közreműködik az ausztrál énekes-dalszerző Taya. A Hillsongos dicsőítő szenvedélye és kivételes énekhangja gyönyörűen illeszkedik a Leeland kreatív és spirituális esszenciájához.

A Heart & Flesh a 84. zsoltár és annak költői intése által arra hívja a hallgatót, hogy az Úr jelenlétében lakozzék. Leeland Mooring énekes így elmélkedik: “Krisztus állandó jelenléte az, ami kielégíti a szomjúságot a lelkemben, elfogadja a kétségeimet és a kérdéseimet, és mégis békével fedez be”.

Ezzel a dallal a Leeland arra inspirál minket, hogy elgondolkodjunk Isten vágyódásán, hogy az ő népével maradjon, és elmélkedjünk végtelen szeretetéről, ami pedig vágyat ébreszt bennünk az ő jelenléte után az életünkben. A dal közvetlenül egy dalszerzős nap végén született, amikor Taya felvetett egy ötletet egy olyan dalra, amit Mooring aznap korábban dúdolgatott. “Azonnal újra kipakoltuk a gitárokat, letettük a hátizsákjainkat és elkezdtünk imádkozni… és a dal úgymond megírta magát” – idézte fel Taya a dal születésének egyszerűségét és szentségét.

A Heart & Flesh kezdetben egy moll dallamra épül, amely egy széles és lenyűgöző hangzásvilágba vált át, amely finom harmóniákkal telített. “Remélem, ez a dal Isten népének emlékeztetőül szolgál, hogy a DNS-ünkben van, hogy keressük Istent és válaszoljunk neki; Ő valóban képes beteljesíteni minden vágyat és keresést, hiszen Ő elégséges a mindenre Ő” – teszi hozzá az ausztrál énekesnő.

A dal a Leeland hamarosan megjelenő albumának koncepcionális és zenei magját hordozza, és bemutatja a hallgatóknak azt a friss teret, amelyben a zenekar az elmúlt két évben élt és alkotott. “Imádkozunk, hogy miközben az emberek éneklik, Isten Lelke egy levelet írjon az Úrnak a szívükbe: ‘Szívem és testem az élő Istenért kiált'” – zárja a Leeland.