John Waller legújabb dala az elmúlt évekről szól, ahol többször kellett szembenézniük a reménytelenséggel. Pontosan emiatt segíthet ez az ének azoknak, akik nem látják most a kiutat. “Nagyon sok olyan helyzetet találunk a Szentírásban, amikor valaki bajba került, üldözték, és a helyzete kezdett reménytelenné válni. És akkor jött a “de Isten viszont” pillanat, melyből a legnagyobb léptékű az volt, amikor szeretete kifejezéseként elküldte a saját Fiát. Úgy gondolom, hogy ez az ének sokakat fog majd bátorítani. Még nekem is, aki éneklem, reményt és életet közvetít. Sokfelé látni sötétséget és összevisszaságot, de Isten látja, hogy miként lehet ezekből valami újat kibontakoztatni. Az az imádságom, hogy ez az ének így hasson, akárki hallgatja is.”

John Waller – But God

2017-ben Waller felhagyott a koncertezéssel, és feleségével (Josee) valamint kilenc gyermekükkel (hat saját, és három Ukrajnából örökbefogadott) Kaliforniába költözött, ahol egy gyülekezet dicsőítő lelkésze lett. Ha a dalírást egy kúthoz hasonlítjuk, ahonnan feljönnek az új énekek, akkor John úgy érezte, hogy teljesen kiszáradt. Három évig küzdött a depresszióval és a kétségbeeséssel, majd ez a sötét felhőzet kezdett felszakadozni.  

John Waller - But God

“Azt nem tudtam, hogy fogok-e még valaha zenét írni, de azt láttam, hogy Isten hűséges volt hozzánk, és egy nagyon nehéz szakaszon átsegített bennünket. Sok nehéz helyzetet éltünk meg, de végül jót hozott ki ebből az időszakból. Most pedig a zenei szolgálat iránti kedvemet is újraélesztette.” Időközben megszületett tizedik gyermekük is, majd a család Atlantába költözött. Nem volt állása, nem volt félretett pénzük, csak azt érzékelte, hogy a zenei elhívása folytatódni fog, s hogy Istennek még vannak ezzel kapcsolatban tervei vele. “Nem tudom mi alakul ki a mostani helyzetből, de korábban is így volt. Élvezem ezt a szakaszát az életemnek, és imádkozom, hogy a But God és a többi ének, melyek hamarosan követik ezt, legyenek áldássá a számodra, és bátorítsanak téged.”

Waller énekei mindig is biztatták, erősítették hallgatóit, ő ilyen alkat, szereti továbbadni az életet. A sokak által ismert Fireproof (Tűzpróba) című filmhez is írt egy dalt.

While I’am Waiting (Amíg várok)

Waller nagyon tehetséges dalíró. Mert aki ekkora családot vállal, annak nagy a szíve, és nagy a lelke. Az sok olyan völgyön átmegy, mint sokan mások, és ha kijut onnan, akkor olyan dalt ír, ami segít másoknak is kijutni. Waller egy másik filmhez is írt zenét – nézzük és hallgassuk ezt a nagyon áldott énekest: Crazy Faith a War Room filmből:

Forrás: CCM Magazine