Az alkalom gerincét dicsőítés, buzdító üzenetek és közös imádságok adták. Isten Az alkalom gerincét a dicsőítés, buzdító üzenetek és a közös imádságok adták. Isten magasztalásában Hellinger Andris és Pintér Béla csapatai vezettek, mellettük egy-egy dal erejéig színpadra lépett Prazsák Laci és Caramel is. Mindannyiukkal találkozhatunk két hónap múlva is, sok más előadóval együtt. Bátorító gondolatokkal készültek különböző felekezetek lelkipásztorai – Szuhánszky Gábor, Kiss József, Mike Sámuel, Mohos Gábor és Rácz Lajos – akik hitünket erősítve lelkesítettek bennünket a július 23-ára való készülődésben. 

László Viktor, Ez az a nap! alapító-főszervező elmondta, hogy két év halasztás után 60 nap múlva reményeink szerint a stadion Istent dicsőítőkkel lesz tele, amely üzenet lehet az egész magyar társadalom számára. Hangsúlyozta, hogy a 2020-as rendezvényre megvásárolt jegyek érvényesek idén is. Felidézte, hogy az egykori Népstadion megnyitóján a kezdőkörben egy gúlát építettek fel, amelyben tornászok vöröscsillag alakot formálva próbálták jelképezni, hogy a kommunizmus győzni fog. Erre szimbolikus válaszként most Bibliákból lesz felépítve egy gúla, rámutatva arra, hogy Jézus az egyedüli győztes. Szó volt az Ez az a nap! öt alappilléréről is, amely az imádság, a mozgósítás (buszok és különvonatok indulnak a stadionba), az evangelizáció és a Jézus-Biblia szétosztása, a dicsőítés (24 nagyvárosi roadshow állomáson), valamint az utógondozás. Az Ez az a nap!-ról minden további információ megtalálható a www.ezazanap.hu honlapon.

Győri Tamás, aki a Jézus-Biblia magyar nyelvű kiadásáért volt felelős, elmondta, hogy ez a Szentírás egy olyan gazdag és alapos tanulmányozó Biblia, amelyet bárki képes elolvasni, megérteni és élvezni. A kötetben található több mint ezer cikk és tanulmány elkészítésében olyanok működtek közre, mint Louie Giglio, Max Lucado, John Piper vagy Randy Alcorn. A Jézus-Bibliát a július 23-i alkalom végén a résztvevők ajándékba kapják. Minden további információ a www.jezusbiblia.hu oldalon található meg.

Hálásak vagyunk, hogy nagyon sokan elfogadták meghívásunkat, és az egész Kárpát-medencéből, minden felekezetből képviselték magukat ezen a különleges alkalmon lelkipásztorok, dicsőítésvezetők, gyülekezeti elöljárók, missziós és ifjúsági munkások, valamint a júliusi Ez az a nap!-ra vidéki városokból érkező buszok és különvonatok csoportszervezői.

Várunk mindenkit szeretettel július 23-án a Puskás Arénában!

Fotók a rendezvényről itt és itt.