Befejeződött A DAL 2021, ahol fordulóról fordulóra sokan szurkoltunk a hitét az Áldom című szerzeménnyel megvalló Andelic Jonathannak. A döntőbe elhangzott produkció után a zsűri részéről Nagy Feró elismerését fejezte ki Jota bátorságáért, hogy a mai világban ilyen határozottan ki meri mondani Jézus nevét. Hozzátette, hogy látja rajta, hogy tényleg szívből énekel, és elhiszi neki, hogy valóban szereti az Úr Istent.

A döntőben elhangzott produkció

Mező Misi a dal első sorára (“Gyorsan pereg az élet, kérdés, mit tettem“) reflektálva elmondta, hogy szerinte Andelic Jonathan a legnagyobbat tette: ennyi ember előtt merte vállalni hitét, ki merte mondani az Úr Jézus nevét, dicsőítette őt. Hozzátette, hogy szerinte ez volt az egyik legkockázatosabb produkció A DAL 2021-ben, Jota mégis folyamatosan ment előre, ez pedig nem a zsűri vagy a producer érdemes, csakis a Jóistené.

A műsor döntőjében a zsűri kiválasztotta a legjobb négy előadást, melyek közül a közönség szavazhatta meg a végső győztest. Jota produkciója ötödik lett, így ebben a végső voksolásban már nem segíthettük, de az elmúlt hetekben az interneten párhuzamosan zajló akusztik szavazásnak köszönhetően különdíjjal térhetett haza.

Jota a műsor után az M2 Petőfinek adott interjújában így értékelte a történteket:

Andelic jonathan A DAL 2021 akusztik különdíj
Andelic jonathan A DAL 2021 akusztik különdíj

Fantasztikus érzés, hogy a nézők nekem ítélték az akusztik díjat! Elképesztő, ahogy a közönség műsorról műsorra továbbjuttatott egészen a döntőig repítve, most pedig bebizonyították, hogy annyira kedvelik ezt a dalt, hogy az akusztik különdíjat is nekem szavazták.

Nagyon örülök, és hálás vagyok a csapatnak is, akik végig velem dolgoztak a kórustól kezdve a zongoristán át az egész stábig, nékülük nem szólalhatott volna meg az Áldom akusztikus verziója ilyen magas színvonalon. Hatalmas köszönettel tartozom a produceremnek, Ferenc Péter Peetnek is. Ő volt, aki buzdított arra, hogy jelentkezzek a versenyre, kifejezve, hogy mennyire hisz bennem.

A műsor előtt nem gondoltam, hogy egy ilyen erős és mozgósítható tábor áll mögöttem. Bíztam benne, hogy lesz egy réteg, akinek tetszik az, amit csinálok, de hogy ilyen nagy bázis, ilyen nagy összefogás születik abból, hogy meghallják ezt a dalt, ez csodálatos. Köszönöm mindenkinek!

Az Áldom akusztikus verziója, mely a különdíjat jelentette Jota számára

Te figyelemmel kísérted Jotát a műsorban? Hogyan tetszettek a produkciói?