Két éve jött ki az első albumod, de mióta foglalkozol dicsőítéssel?

A gyülekezetünkben mintegy 10 éve vezetek dicsőítést, de már 12 éves koromtól dicsőítek.

Te írtad a dalokat?

Igen, és én éneklem őket angolul és spanyolul is.

Egy helyi közösségben vezetsz dicsőítést, majd egyszercsak az egyik legismertebb kiadóhoz szerződhetsz, ahol az egyik legkeresettebb producerrel dolgozhatsz. Nagyon sokan álmodnak hasonlóról, de hogy jött ez össze neked?

A köszönet egyedül Istené. Évek óta szerettem volna felvenni egy albumot, és egyszerre csak a megfelelő emberekkel kerültem kapcsolatba, akik hozzásegítettek ehhez. Enélkül nem tudom, valaha sikerült volna-e. Tényleg az Úr vezette lépteimet, és tette lehetővé mindezt.

Mesélj valamit magadról.

Németországban születtem, mivel édesapám ott volt katona. Van egy 5 és egy 13 éves fiam, és egy nagyszerű férjem, aki rendőr. Dicsőíteni pedig egész életemben dicsőítettem. A saját dalaimmal, de minden olyannal is, ami megfog, amivel azonosulni tudok.

Honnan jön a spanyol tudásod?

A felmenőim közt vannak Puerto Rico-iak, és gyerekkoromban sok spanyol zenét hallgattam, a családtagjaim is beszéltek spanyolul, és ilyen gyülekezetbe is jártunk. Így, amikor a lemezfelvételnél ez szóba jött, egyből igent mondtam.

A „Breathe” (Lélegezz) éneknek érdekes története van.

Igen, ez sajátos módon jött létre. Egy kicsit elfáradtam a dalok szerzése közben, bár nagyon örültem, hogy összejött az album, amiről már régóta álmodtam. Egyszerre nagyon sok teendőm lett, és kezdett már túl sok lenni az egész. Fel és alá járkáltam a konyhában, imádkozva és dicsőítve, és akkor azt hallottam, hogy: – Csak lélegezz nyugodtan, menni fog, nem vagy egyedül, itt jövök veled. Tudtam előre, hogy így alakulnak majd a dolgok, csak lélegezz nyugodtan. Isten jelzett, és elkezdtem írni ezt az éneket, ami a konyhai járkálásom alatt született.

Még jó, hogy a gyerekek pont ekkor nem szaladgáltak körülöttem. Mert előfordult olyan is, hogy egy dallamot ráénekeltem a telefonomra, és pont akkor kért egy sütit a kisfiam.

A másik kedvenc énekem az „I Can Feel”, ami a legelső ének, amit írtam az albumra. Kicsit félve mutattam meg zenésztársaimnak, de tetszett nekik. Egy olyan időszakban szereztem, amikor nagy szükségem volt arra, hogy érezzem Isten közelségét. Ez meg is történt, mégpedig akkor, amikor a leggyengébb és a legelesettebb voltam. Ebből a kétségbeesett időszakból jött ez a dal, amikor annyira kapaszkodtam az Úrba.

Hogy fogadja a nagyfiad, ami most történik veled? A férjednek mi a véleménye?

A nagyfiamnak tetszik ez az egész. Szívesen jött velem a stúdióba is. Fel és alá ugrált, amikor meglátta a lemez borítóját. Elég nagy már ahhoz, hogy lássa, hogy mindaz, ami történik, Istennek köszönhető. Jó látni, hogy ő is így köti össze a történteket, amit közvetlen közelről lát ugye velem kapcsolatban. A férjem pedig elképesztő, segít mindenben, ahol csak kell. Meg van róla győződve, hogy Isten alakította így az eseményeket, és nagyon lelkes emiatt.

Forrás: Cross Rhythms Magazine, Tony Cummings