Bemutatnátok a zenekart? Kikből áll, hogyan jött létre, milyen céllal, elhívással?

A zenekart hárman alapítottuk meg, Hargas Gábor (dob, ének), Nagy Viktor (gitárok) és magam, Tihanyi Dániel (zongora, ének). Mi írjuk az Úrtól ihletett zenéket és a szövegeket. Zenésztársként, testvérként, barátként is éreztük az igényt, hogy közösen létrehozzunk valamit, ami új, friss, és a számunkra legfontosabb személyre mutat, aki nem más, mint Jézus Krisztus. Közös szerzeményeink forrása, hogy megismertük Őt. Közös célunk pedig az, hogy bemutassuk mindenkinek azt a személyt, akinek a személyes megváltásunkat köszönhetjük, és azt, hogy ez az Őbenne újjáteremtett és Általa helyreállított élet bárkinek, bárhol elérhető.

Örök Trón Worship – Tőled lett (Teljes album)

Hogyan születtek a dalok? Ki a szerző? Hogy néz ki az alkotás folyamata?

Mielőtt elkezdtünk volna dolgozni az albumon, mindhármunknak voltak már dalkezdeményei, de valamiért egyikünknek sem sikerült egyedül véglegesíteni azokat.

Mindhárman nagyjából egyforma számú dallal járultunk hozzá a lemezhez, de teljesen máshogy írjuk a dalainkat. Volt olyan dal ami álomból felébredve készült hajnali fél 1-kor, volt aminek a stúdió felvételig nem volt meg a szövege. Nincs általános forma, vagy rendszer a dalok születésére, ahogy indított minket az Úr, úgy igyekeztünk megragadni az ihletet.

Az albumot egy házi stúdióban rögzítettük, amit a nappalinkban rendeztünk be. Nagyon különleges volt, mert 3 napig reggeltől estig nem csináltunk semmi mást, csak az Úrra hangolódva dicsőítettünk és vettük fel az dalokat. Zárásként a kórusfelvételeket a verőcei imaházban rögzítettük a gyülekezet többi énekesével.

Mit lehet tudni az album és különösen az ehhez kapcsolódó videó születésének körülményeiről?

“Teljesen véletlenül” a látóterünkbe került Gulyás Tibor filmes szakember, aki elvállalta hogy mind a kilenc dalhoz leforgat egy-egy klipet egy nap alatt, ami teljesen lehetetlen, mégis sikerült. 

A klip célja és kezdeti látása egyértelműen egy belső nézet megmutatása volt, egy betekintés kívülről a közösségünkbe, gyülekezetünkbe, ahol látható, ahogy odaállunk az Úr elé, és egyszerűen csak együtt dicsérjük Őt. Se több, se kevesebb.

Mesélnétek személyes utatokról? Hogyan ismertétek meg Istent és döntöttetek a követése mellett?

Gábor: Én háromgenerációs baptista családba születtem, nagypapám a helyi gyülekezet korábbi lelkipásztora volt, de így is 17 éves koromig birkóztam a döntéssel.

Viktor: Nálam 40 évnek kellett eltelnie, mire Istennek tudtam engedni. 20 év önpusztítást vágott le rólam, ezzel “mutatkozott be”, hogy megértsem ki Ő, mit szeretne, és hogy Neki hatalma van bármit megtenni bárkivel.

Van, akinek szelíd szó a belépő, nekem a szilánkosra széttörés kellett, hogy a biztos halálból visszafordítson. Így tette megkérdőjelezhetetlenné számomra, hogy mikor a moslékból, a szennyből a tékozló fiú hazatér, hazatér, akkor onnantól fogva az Atya teljes jogú gyermekeként él.

Dani: Viktor tesóhoz hasonlóan engem is az önpusztítás és a hedonista életvitel útvesztőjéből emelt ki az Atya. Bár már akkor is kerestem Istent, amikor még nyakig az alkohol és az egoizmus moslékos vödrében futottam ugyanazokat a köröket, egyre nagyobb károkat okozva magamnak és másoknak is, de mégsem volt a keresésemnek jó gyümölcse, hiszen a megszokásokon, formai és egyéb elvárásokon, bálványokon keresztül akartam kapcsolódni a Teremtőhöz. Mindig vágytam Rá a szívem mélyén, és tudtam legbelül, hogy ez nem véletlen, de sajnos mégis a külsőségekben kerestem, ami persze nem adott élő kapcsolatot, s így változást sem az életem semelyik területén.

Mindaddig, amíg nagy kétségbeesésemben, elveszettségemben felkiáltottam Hozzá és ezt követően elvezetett egy pásztorhoz, Pomázi Barnabáshoz (kinek végtelenül hálás vagyok az igaz hitéért és kitartó, hűséges szívéért) aki révén kivezetett az Úr a világosságra és megismertette velem az Igazságot, ami leért a szívemig és az megszabadított Jézus Krisztus által. Onnantól kezdve fantasztikusan (jó) változás, megtisztulás, formálódás, sok mindenből való megtérés sora indult el az életemben. Az egyetlen élő Isten, szívembe fogadott megváltásáért állhatok most itt szabadon, átadva mindenemet Neki és nem vágyva másra, mint hogy bárhol, bármikor dicsérjem Őt és hirdessem mindenkinek a nekünk adatott evangéliumot, ÖRÖMHÍRT, aminek a gyümölcse nem halál, hanem ÖRÖK ÉLET MINDENKI SZÁMÁRA, aki hisz Őbenne! Minden dicsőség Istené!

Hargas Gábor, Tihanyi Dániel és Nagy Viktor

Mit jelent számotokra Isten dicsőítése? Miként látjátok a zene szerepét az egyházban, gyülekezeti életben?

Ez az elhívásunk, mely nem csak zene, nem hobbi és nem egy plusz foglalkozás számunkra hanem az életünk nélkülözhetetlen eleme. 

A gyülekezetekben a dicsőítő zene az istentiszteleti alkalmak szerves része, a vasárnapi istentiszteleten kívül pedig egy olyan eszköz, amivel könnyebben meg lehet ragadni az emberek figyelmét, és elérni a lelküket.

Még nagyon friss az album, de vannak esetleg elképzelésetek a jövőre vonatkozóan? Szeretnétek újabb dalokat írni vagy inkább egyszeri projektről van szó?

Semmiképp nem egyszeri projekt lesz! A nyarat pihenéssel töltjük, de már készülnek a további dalok, tulajdonképpen már van elég a következő lemezhez. Szeptemberben tervezzük felvenni a demókat. Reméljük, tudunk bővülni további elhívott zenészekkel, hogy élőben is meg tudjuk szólaltatni a dalokat az eredeti formájukban.