Az ikonikus előadó, CeCe Winans idén történelmet írt a díjátadón, hiszen ő lett az első fekete női szólóelőadó, aki az év előadója díjat nyerte el. A díj átvételekor köszönőbeszéd helyett a “To God Be The Glory” című himnuszból énekelt néhány sort, ami sokakat könnyekig meghatott a közönség soraiban. Ő és a “Believe For It” című dal társszerzői szintén elnyerték az év dala díjat. Hihetetlen karrierje során CeCe 25 Dove-díjat nyert, a legelsőt még 1988-ban, testvérével, BeBe Winans-szal együtt.

A For KING + COUNTRY és az író/producer Jeff Pardo három-három díjjal vezették az estét: Pardo az év producere, a For KING + COUNTRY pedig az év pop/kortárs albuma lett.

Anne Wilson két díjat vihetett haza, köztük az év új előadója és az év pop/kortárs dala a “My Jesus” című szerzeményért. Az énekesnő ezekkel a szavakkal vette át a díjat: “Annyira hálás vagyok a dalok erejéért, és különösen a ‘My Jesus’ című dalért. Ez a dal sok életre volt hatással. Egy nő nemrég megosztotta velem, hogy küzdött az életével. Hallotta a ‘My Jesus’ című dalt a rádióban, és úgy döntött, hogy átadja az életét Jézusnak. Ilyen ereje van a daloknak, különösen azoknak a daloknak, amelyek az Urat dicsőítik”.

Az idei show témája a Sound of Heaven volt, kiemelve, hogy a keresztény és gospel zene különböző stílusai hogyan egyesülnek a remény zászlaja alatt. “A ma este összegyűlt művészek által alkotott zene sokféle stílust fed le” – mondta Chris Tomlin társ-műsorvezető – “de együttesen a menny hangját képviselik”. A másik műsorvezető, Erica Campbell hozzátette: “Mindezt azért hozzuk össze, hogy egységben álljunk ki Isten országáért. Egy szívvel, egy hanggal, dicsőséget adva Istennek. Ez a menny hangja”.

Az este tele volt egyedülálló előadásokkal, a meghitt imádat pillanataival és örömteli ünnepléssel. Egy megható, személyes pillanatban TobyMac így szólt a közönséghez: “Köszönöm a kedvességet, amit nekem és a családomnak mutattatok, amikor a legmélyebb völgyben jártunk, amikor elvesztettük az elsőszülött fiamat. Köszönöm az imáitokat. Úgy éreztük, hogy szeretet vesz körül minket. Krisztus testének ezt kell tennie. Voltak idők, amikor nem gondoltam volna, hogy valaha is írok még egy dalt, nemhogy egy tempósat, vagy egy olyan dalt, ami örömöt sugall. De Isten jó. Lehet, hogy nem mindig adja meg nekünk, amit szeretnénk, vagy nem veszi el a fájdalmat, de Ő itt van velünk. Ő nem hagy el minket. Ő marad.”