Az Agapé Worship a Pestszentlőrinci Agapé Gyülekezet dicsőítő csapata, akiket a március 15-i Reménység Estén mi is vendégül láttunk. A Neved emlékeztet című dal a 2021 tavaszán megszervezett Agapé Songwriting Session-ön született, ahol több másik szerzemény is napvilágot látott, melyek a következő hetekben kerülnek bemutatásra.

Nemeshegyi Barna, a dal egyik társszerzője így emlékszik vissza a dal születésére:

“Az utóbbi időben arra lettem figyelmes, hogy rengeteg ötlet: szöveg, dalrészlet vagy akár konkrét dal pihen sokunk fiókjában, arra várva, hogy egyszer majd kidolgozzuk őket. Sajnos sok esetben ez az „egyszer” sosem jön el. Legtöbbször csupán azért, mert valamilyen okból megrekedünk a dalírási folyamatban, és valamiért nem tudunk túllendülni. Ráadásul nincs senki, aki kizökkentene, mert sokszor meg sem mutatjuk ötleteinket, félve attól, hogy azok nem elég jók. Fel kellett ismernem, hogy mekkora potenciál van a kreatív dicsőítők csapatmunkájában, és mekkora lehetőség rejlik különbözőségeinkben. Az Agapé Worship-el szeretnénk a Szent Szellem ösztönzésével újat alkotni és erre ösztönözni környezetünket.”

Agapé Worship: Neved emlékeztet

A dalszövegről és az üzenetről pedig Kesjár Gréta számolt be:

“A dal szövegét az ihlette, hogy az életem egyik legnehezebb időszakában felismertem, mekkora erő van abban, amikor Istent a különböző nevein szólítom meg. Amikor megvallom, hogy ő Jehova-Raffa, a gyógyítóm, Emmanuel, aki velem van a legsötétebb órákban is, vagy hogy ő Jehova-Jire, a gondoskodó Isten, akkor megelevenedik ez az életemben. (A figyelmes hallgató felfedezheti ezeket a neveket a dalban.) Rájöttem, hogy Isten a különböző neveiben hordozza azt, hogy milyen is ő, és azáltal, hogy újra és újra kimondom a nevét, újra és újra erre emlékeztet. Ezért kapta a ‘Neved emlékeztet’ címet. Kívánom, hogy aki hallja, annak az életében tudjon ez az igazság megelevenítő erővé válni.”

Az említett dalszerzői műhely folytatódik és célkitűzésük, hogy egyre több, magyar dicsőítő által szerzett dal kerüljön a köztudatba és természetesen egyúttal a használatba is. Ennek érdekében hosszútávon szeretnék az Agapé Songwriting Session határait szélesíteni. Október 22-én, és november 5-én további két, a tavaszi dalíró műhelyen született dal is megjelenik YouTube-csatornájukon.


Verse1
Hívlak, elhiszem hogy hallod hangom
Hívlak, félelmemben, harcaimban 
Nem hagysz el engem
Neved emlékeztet 

Verse2
Érzem, megváltoztat jelenléted
Érzem, szabadságra leltem benned
Nincs kétség bennem 
Neved emlékeztet

PreChorus
Te alkottad egész lényem 
Csak te vagy a segítségem 

Chorus
Rád nézek, nevedben van reménységem
Rád nézek, nevedben van erősségem
Kimondom, megvallom mert 
Neved emlékeztet

Verse 3:
Bízom, minden szükség kezedben van
Bízom, gyógyításod közel van már
Nem fél a szívem 
Neved emlékeztet 

Bridge:
Annyira jó ismerni Téged 
Rájönni arra milyen is vagy Te 
Ha szólítalak békesség árad rám

Zene és szöveg:
Nemeshegyi Barnabás, Hegedűs-Tóth Sára, Kesjár Gréta, Nemeshegyi-Surányi Lotti
Hangszerelés: Somody Áron
Mix/master: Hajós Benjámin