Megújulás és megtérés a Csillagpont fesztivál szándéka, és Isten ennek megfelelően válaszolt is erre. Jézus gyakran kérdezte, hogy mit szeretne az illető, és aki látóképességet kért, annak azt adta, aki a leprától való tisztulást, annak pedig gyógyult, tiszta bőrt ajándékozott.

Anno a csillag vezette a Megváltóhoz az őt keresőket, ma pedig a Szentlélek végzi ezt a lelkekben.

Az idei Csillagpont – Ez az a nap!, a fesztivál megfogalmazott célja mentén történt, hiszen újabb megújulási és megtérési lehetőségeket adott a résztvevőknek, illetve a csak erre az estére idejövőknek.

Fotó: Tóth András

Mi a zenekarokat hoztuk ide, ebbe a nagyon szépen felújított táborba, ám ahogy jöttünk-mentünk, hoztuk-vittük őket, láthattuk, ahogyan péntek délelőtt kis csoportokban ott ülnek a fiatalok a fűben, a padokon, és komolyan beszélgetnek egy-egy vezető irányításával. Gondolkoztak, néha játékos formában jelenítették meg az adott témát, a csoportvezetőkön pedig érezni lehetett, mennyire figyelnek, hogy a lehető legtöbb áldás megérkezhessen, s az Igét megértsék és meg is akarják valósítani a résztvevők.

Ha már több keresztény találkozón vettél részt, akkor kialakul egy érzéked Isten jelenlétének érzékelésére. Itt volt mit érezni, és a nagyszínpadról is jó érzékkel adtak újabb és újabb hatást a megszólalók. Református volt – mai modern nyelven.

Az Ez az a nap! este szervesen kapcsolódott ehhez a folyamathoz, mivel a fellépők közül többen is világosan megfogalmazták, hogy Jézus követése egy döntést igényel, amely egy életre szól, és ez nem csak vallás, hanem egy dinamikus kapcsolat.

A két külföldi együttes is odatette magát, s mindkettőnek a tagjai szerették volna, hogy Isten érintse meg a hallgatók szívét – és ez így is lett.

A Hillsong énekesét kérdeztük, hogy a színpadról milyennek látta a hallgatóságot. Befogadónak és résztvevőnek – hangzott a válasza, ami azt jelentette, hogy aktívan bekapcsolódtak a dicsőítésbe. Aki pedig így dicsőít, arra visszahat az imádat, és megérinti a lelkét. Az LZ7 annak a korosztálynak szolgálhatott, akiknek Angliában is a legtöbbször énekelnek, így nagyon elemükben voltak. Lehetett ugrálni, táncolni, jól érezhetted magad, és ehhez nem kellett inni, a szövegben nem voltak káromkodások, a színpadon pedig józanok voltak az előadók.

Fotó: Tóth András

A fesztivál dicsőítő csapata is nagyon jól szólt, a rendezők odaadóak és készségesek voltak, akik minden kérést vagy problémát jókedvűen igyekeztek megválaszolni, megoldani. Akinek csak kicsit is nyitott volt a szíve, az nagyon sok lehetőséget kapott, hogy minél többet befogadjon Jézusból. Nagyon jó szándék, nagyon jó szervezők, nagyon jó üzenetek, nagyon jó együttesek, nagyon jó idő, nagyon szép környezet – mi más kell még, hogy jól érezd magad?

Az Ez az a nap!-nál ismerős, hogy milyen sok erőfeszítés, odafigyelés, áldozathozatal egy rendezvény szervezése. Gratulálunk a Csillagpont csapat minden egyes tagjának, a vezetőkről egészen a legfiatalabb önkéntesekig! Megért minden fáradtságot ez a találkozó, mert Jézusra mutatott, aki a mi legnagyobb kincsünk. Mostantól pedig – reményeink szerint – sokaknak ugyanígy, akik itt voltak Zánkán. Megtiszteltetés volt részese lenni.