A Lamb of God című albumot a történelmi San Juan Capistrano városában, a The Mission-ben rögzítették, amely Kalifornia egyik legrégebbi települése. Matt Redman lemeze a kereszt mély, ősi jelentőségét és csodáját tárja fel. Az új dalok és a történelmi helyszín kontrasztja erősíti Redman szándékát, hogy az emberek továbbra is énekeljenek Istennek.

Az album címadó dala összefoglalja Redman üzenetét: bár a világ tele van szépséggel, a legnagyobb csoda mindig is a Golgotán történt esemény marad, ahol Isten Báránya meghalt. Matt reméli, hogy dalai segítenek az embereknek mélyebben megélni az igazságot, és hálával, tisztelettel fordulni Isten felé.

Az album 14 dalában keverednek a klasszikus és modern dicsőítő stílusok, melyek mind fiataloknak, mind idősebbeknek szólnak. A Lamb of God élő felvétele különösen szépen közvetíti az istenimádó emberek odaadását. A vonósok és a billentyűs hangszerek között Redman tudatosan sok teret hagyott a közönség hangjának, hogy az is megmutatkozhasson.

Redman számára fontos volt, hogy valami újat és jelentőségteljeset alkosson, amit más dicsőítő vezetőkkel közösen ért el. A dalokban közreműködött Jason Ingram, Matt Maher, Cody Carnes, és többek között olyan művészek is, akikkel Redman korábban még nem dolgozott együtt, mint David Funk, Aaron Moses és Taya Gaukrodger.

Az album vizuális oldalát egy különleges műalkotás koronázza meg. A borítón David JP Hooker művész egyik alkotása látható, amelyet Redman lánya, Maisey örökített meg. Hooker egy régi Krisztus-szobrot takart be porszívózsákok törmelékével, ezzel is szimbolizálva, hogy Krisztus magára vette az emberek bűneit. Ez a kép mélyen megérintette Redmant, és tökéletesen kifejezi az album lényegét.

Matt Redman már több mint húsz éve meghatározó alakja a nemzetközi keresztény zenének. Legismertebb dalai közé tartozik a “The Heart of Worship”, a “Blessed Be Your Name”, az “Our God”, és a kétszeres Grammy-díjas “10,000 Reasons”. Az utóbbi években társszerzőként is sikeres volt, többek között a “Do It Again” és a “Build My Life” című dalokban. Redman nemcsak zenész, hanem író és podcast házigazda is, 2021-ben indította el a Redman & Riddle című sorozatot Jeremy Riddle-lel közösen.