A napodat Istennel kezdeni egyszerűen azt jelenti, hogy időt töltesz Vele. Ezt többféleképpen is megteheted, de bárhogyan is teszed, a legfontosabb, hogy kezdd el gyakorolni ezt a szokást az életedben. Nincs jobb módja a napod indításának, mint Istennel tölteni időt!

Íme hét ok, amiért érdemes a napodat Istennel való közösségben indítani.

“Hallgasd meg szavamat reggel, Uram, reggel eléd készülök, és várlak.”

Zsoltárok 5:4

Isten kapcsolatban szeretne lenni veled

Isten szereti az embereket, köztük személy szerint téged is. Ezért olyan kapcsolatot szeretne veled, amelyben időt töltesz Vele imádságban, a Szentírás olvasásában és dicsőítésben. Isten törődik gyermekeivel, számon tartja, amikor felébredünk és a napunkat kezdjük. Ott van minden ember szívében. Kezdd a napodat Istennel, mert Ő arra vágyik, hogy halljon rólad és kapcsolatban legyen veled!

Istennel való közösségre teremtettél

Isten a mi Teremtőnk. Ő formált minden egyes embert már az anyaméhben. Arra lettünk teremtve, hogy Istennel közösségben legyünk. Ahogyan Isten vágyik a veled való kapcsolatra, úgy formált téged is arra, hogy közösségben legyél Vele. Nem arra lettünk alkotva, hogy egyedül, Istentől függetlenül éljük az életünket. Veleszületetten vonzódunk Istenhez, és meg akarjuk ismerni Őt. Ha Istennel kezded a napodat, az kielégíti a legmélyebb szomjúságodat az Istennel való kapcsolat iránt.

Kérheted Istent, hogy vezesse a napodat

Amikor Istennel kezded a napodat, kérheted az Urat, hogy segítsen át a küzdelmeken, amelyekkel találkozni fogsz és a kihívásokon, amelyekről tudod, hogy előtted állnak. Segítséget kérhetsz egy adott helyzetben, vagy általános áldását kérheted, hogy vezessen át a napon. Isten lehet az erő forrása a nehéz időkben, bölcsesség a meghozandó döntésekhez, és védelem jártodban és keltedben. Kezdd a napodat Istennel, így neki szentelheted a napodat, és kérheted a segítségét!

Békét fogsz kapni

Jézus békességet ad követőinek mindenek felett (Filippi 4:7). Ha aggodalmakkal és gondokkal kezdjük a napunkat, a félelem és a szorongás feletti érzések fogják sújtani az előttünk álló időt. Ha azonban Istennel kezded a napodat, akkor megragadod és belépsz abba a békességbe, amelyet Isten tartogat számodra. A béke egy értékes ajándék Istentől, amelyet már az ébredés pillanatában megkaphatunk, ha időt töltünk Vele.

Hálát adhatsz

Amikor Istenhez közeledünk, hálás szívvel jöhetünk hozzá, bármi történjék is az életünkben, mert Jézus jósága és hűsége kitart az élet hullámvölgyein keresztül. Mindig van valami, amiért hálát adhatunk (1Thesszalonika 5:18). Azzal, hogy Istennel kezded a napodat, lehetőséget adsz magadnak arra, hogy hálát adj az Úrnak, és elgondolkodj az Ő kegyelmén és szeretetén.

Segít, hogy helyes perspektívád legyen

Hajlamosak vagyunk arra, hogy magunkat helyezzük előtérbe, vagy aggódjunk, esetleg azt gondoljuk, hogy mi irányítunk. Ha azonban Istennel kezded a napodat, az helyes perspektívát és gondolkodásmódot ad (Kolossé 3:2). Ez a gyakorlat annak felismerését szolgálja, hogy Jézus irányít, és jó tervei vannak veled. Emlékeznünk kell arra, hogy Ő az Isten, mi pedig nem vagyunk azok. Ez segíteni fog abban, hogy átadd a napodat az Úrnak, és minden egyes személyhez, feladathoz vagy körülményhez nagyobb kegyelemmel és megértéssel közelíts.

Átalakítja a szívedet

A szokások, amelyeket gyakorolunk, alakítják azt, akivé válunk. Ha olyan rutint vezetsz be, hogy Istennel kezded a napodat, az teljesen át fogja alakítani a szívedet az Úr iránt. Keresni fogod Istent, növekedni fogsz az Úr iránti szeretetben, és felismered, hogy szükséged van Jézusra. Amikor odaszánva időt töltünk Istennel minden nap, a szívünk egyre inkább az Ő szívéhez válik hasonlóvá. Amikor Istennel kezded a napodat, megengeded a Léleknek, hogy benned és általad munkálkodjon.

Forrás: Crosswalk