A tilalom 2020. július 13-a óta volt érvényben az állam szinte teljes egészén. Ha akkor valamelyik közösségben, zsinagógában énekeltek volna – akár 5 méterre is egymástól -, akkor 1000 dollár pénzbüntetés és 1 évi börtön is járhatott volna érte. Egész Amerikában Kalifornia állam volt a legszigorúbb e tekintetben.

Betiltani a dicsőítést

A járvány miatti korlátozásokat természetesen mindenki elfogadta, de ezzel a tiltással volt némi probléma. A kormányzó egy 29 oldalas, erre vonatkozó részletezése szerint, a szórakoztatóipar zenés és énekes rendezvényeinek százait szabadon meg lehetett rendezni, csak a templomokban, gyülekezeti házakban tiltották meg az éneklést. A Harvest Rock Church lelkésze, Che Ahn kérvényezte ennek a tilalomnak a feloldását. Amíg az állam a végső döntést meg nem hozza ebben a kérdésben, addig – a mostani döntés szerint – az épületek kapacitásának 25%-ig összejöhetnek a hívők énekelni, Istent dicsérni.

„Végre megszüntették Gavin Newsom kormányzó dicsőítést tiltó rendelkezését. A járvány nem adhat okot arra, hogy az Alkotmányt megsértsük. Mostanáig Kalifornia korlátozta leginkább a dicsőítések megtartását, ám ennek vége. Addig megyünk tovább ebben az ügyben, míg a teljes vallásszabadság helyre nem áll” – nyilatkozta a közösségeket képviselő Mat Staver.

Anything is Possible (Minden lehetséges) – énekli a Harvest Rock Church dicsőítő csapata, és igazuk van: 318 nap után újra lehet dicsőíteni a gyülekezetükben.

Forrás: Charisma Magazine