A Hanna Projekt az első Reménység Estéről

A március 16-án indult rendhagyó eseménysorozat célja, hogy lelkek sokasága kötődjön össze az egész Kárpát-medencében és szerte a világon határok nélkül. Vágytunk arra, hogy közösen imádkozzunk Urunkhoz ebben a rendkívüli helyzetben, kérve őt, hogy adjon reményt, megoldást és még többet a jelenlétéből. Igazán hálásak vagyunk, hogy felhívásunkhoz nagyon sokan csatlakoztak: Facebook és YouTube-oldalunkon közvetítésünket folyamatosan több ezren kísértétek figyelemmel, s összesen több százezren kapcsolódtatok be hosszabb vagy rövidebb időre – egyénileg, baráti- és családi körben, ima- és házicsoportokban.

Az első estén a dicsőítésben Pintér Béla zenekarával, Prazsák Laci családjával, valamint a Hanna Projekt vezetett bennünket. Buzdító szavakat hallhattunk László Viktortól, aki arra biztatott bennünket, hogy ne féljünk, hanem nézzünk Jézus Krisztus szeretetére, s bátran osszuk meg az örömhírt embertársainkkal. Pataki Albert emlékeztetett arra, hogy megrendítő életkörülmények bármikor adódhatnak, mert az Ige nem ígéri azt, hogy mindig békességben fogunk élni, de azt igen, hogy Isten velünk lesz, ha hozzá fohászkodunk. Szeverényi János elmondta, hogy a legveszélyesebb vírus az Isten nélküliség, s talán ez a mostani helyzet egy figyelmeztetés, hogy lassítsunk, s kiáltsunk Teremtőnkhöz.

Ezen az első alkalmon, majd a következő hetekben is egy nagy gyülekezetté forrtunk össze egységben, felekezeti határok nélkül. Lehet, hogy fizikailag nem tudtunk együtt lenni, de lélekben mindannyian egy szívvel könyörögtünk, s imádtuk Istenünket. Nem tudjuk mit hoz a jövő, de azt igen, hogy Jézus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz, így nem kell aggódnunk, mert ő mindig velünk lesz!

Az első Reménység Este teljes felvétele

Néhány visszajelzés az estékről:

Istennél nincs lehetetlen, a technika segítségével is együtt lehetünk az ő jelenlétében, összegyűlhetünk, és igen ő itt van velünk. Az Úr a legjobbat hozza ki a mostani helyzetből is, az emberek felébrednek, egymás felé fordulnak, a szeretet árad, összetartanak önzetlenül. Isten jó, mindig jó!

Zsuzsa

Most, hogy együtt énekeltünk, imádkoztunk minden félelmem elmúlt! Mert van Istenünk, aki gondoskodik a világról és rólunk! Nagyszerű ötlet volt ez a szervezés! Köszönöm az áldozatos munkáját mindenkinek! Nagy szükség van rá, hogy tudjuk, „ha a halál völgyében is járunk, te velünk vagy Istenünk!”

Margit

Éppen dicséreteket kerestem az interneten amikor rátok találtam és annyira örülök, hogy az világhálón keresztül együtt énekelhettem veletek az Úrnak 🙂 Olyan jó lenne, ha minden nap sugároznátok dicséreteket 😉 Erőt és örömöt ad ebben a nehéz helyzetben 🙂

Tünde